Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η πρώτη σύλληψη μέσω Facebook

http://libizblog.files.wordpress.com/2007/10/facebook.jpg

Την πρώτη σύλληψη με στοιχεία μέσω Facebook πραγματοποίησε η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία που χρησιμοποίησε το δημοφιλές ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο για να αναγνωρίσει το δράστη μιας διάρρηξης και να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Η αστυνομία δημοσίευσε την εικόνα του δράστη από τις κάμερες ασφαλείας στο Facebook και την τηλεόραση και οι χρήστες του site τον αναγνώρισαν και υπέδειξαν το προφίλ του στην αστυνομία.

Οι πληροφορίες για τη σύλληψη του δράστη που επιχείρησε να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο ενός εστιατορίου δημοσιεύτηκαν στην επίσημη σελίδα της αστυνομίας στο Facebook.

O 21χρονος νεαρός κουράστηκε από την προσπάθεια διάρρηξης του χρηματοκιβωτίου με αποτέλεσμα να βγάλει την κουκούλα του και να αποκαλύψει το πρόσωπό του στις κάμερες ασφαλείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook χρησιμοποιείται για την αναγνώριση δραστών, είναι όμως πρώτη φορά που οι πληροφορίες οδηγούν σε σύλληψη.
[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home