Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Γαλλία: Απορρίφθηκε το «Αντιπειρατικό» Νομοσχέδιο



Αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου, το οποίο προέβλεπε διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο για όσους χρήστες εντοπίζονται να κατεβάζουν παράνομα ταινίες και μουσική, τελικά απορρίφθηκε από το γαλλικό Κοινοβούλιο.

Η πρόταση εγκρίθηκε την Πέμπτη από τη Γερουσία, καταψηφίστηκε όμως λίγο αργότερα στην Εθνοσυνέλευση με 21 ψήφους κατά έναντι 15 υπέρ.

Το σχέδιο προέβλεπε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) θα παρακολουθούν τα αρχεία που κατεβάζουν οι χρήστες και θα τους στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα αν το υλικό καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα. Η σύνδεση των «πειρατών» θα τερματιζόταν εάν δεν συμμορφώνονταν έπειτα από δύο τέτοιες προειδοποιήσεις.

Το κυβερνών κόμμα UMP ψήφισε υπέρ, δύο βουλευτές του όμως συντάχθηκαν με την αντιπολίτευση.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής πειρατείας πολιτιστικών προϊόντων.

Το μόνο που ισχύει είναι η γενική υποχρέωση των χωρών-μελών να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των δημιουργών σε οποιοδήποτε μέσο κυκλοφορούν τα έργα τους.

[via]

Labels: , , , , ,

2 Comments:

At 12 April, 2009 17:18 Anonymous GarageFuzz21 said...

Αν ίσχυε ο νόμος στην Ελλάδα, οι 9 στους 10 θα έμεναν χωρίς σύνδεση !!!
:)
Τι είν' αυτά ρε συ, ήμαρτον !!!

 
At 12 April, 2009 22:09 Anonymous MinOtaVrS said...

Κάτσε να δεις τι εχει να γινει σε λιγες ημέρες στην Ελλάδα... εις αναμονη της εισαγγελικής αποφασης για το σκαναρισμα των πακετων σε ολους τους providers ξεκινωντας με το card sharing και ανοίγοντας τους ασκους του Αιόλου για ολα τα υπολοιπα like torrents, rapidshare etc...

 

Post a Comment

<< Home