Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Δεν μασάμε από Conficker έχουμε MS08-067



Μετά από την έντονη καταστροφολογία των απογευματινών ειδήσεων των 8:00, όπου τα ΜΜΕ ως άλλοι Κολόμβοι ανακάλυψαν την Αμερική που λέγεται Conficker - Downadup, δέχτηκα αρκετά τηλεφωνήματα από φίλους και γνωστούς που ζητούσαν βοήθεια για το τι πρέπει να κάνουν με τους υπολογιστές τους.

Βλέπετε κάποιοι ανευθυνοϋπεύθυνοι συνομοσιολόγοι είπαν ότι σήμερα 1η Απριλίου 2009, θα ξεκινήσει η συντέλεια των οικιακών μας συστημάτων, με αποτέλεσμα κάποιοι να ετοιμάζονται να πάρουν τα βουνά και τα λαγκάδια μήπως και γλυτώσουν τους υπολογιστές τους από το υποχθόνιο σκουλήκι.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Worm :W32/Downadup.AL πρωτοεμφανίσθηκε στα μέσα του 2008 και είναι ένα αυτόνομο κακόβουλο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τους πόρους υπολογιστών ή δικτύων για να κάνει πλήρη αντίγραφα του.

Εξαπλώθηκε σε πληθώρα συστημάτων windows, εκμεταλλευόμενο μια τρύπα ασφαλείας της Microsoft, την οποία έσπευσε να διορθώσει με ένα έκτακτο patch τον Οκτώβριο του 2008.

Όπως και να έχει δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, το πρόβλημα δεν έχει να κάνει τόσο με τα οικιακά συστήματα που τηρούν τους βασικούς 3 κανόνες, Αntivirus, Firewall, Software Updates, αλλά για τους Administrators μεγάλων και δυσκίνητων patch management συστημάτων.

Όσοι λοιπόν τηρούμε τους 3 παραπάνω κανόνες, λογικά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα γιατί έχουμε ήδη κατεβάσει και εγκαταστήσει το MS08-067 patch μέσω τoυ Microsoft Update, αλλά και να έχουμε ας είναι καλά το Acronis και τα backup μας... γιατί ως γνωστόν προσέχουμε για να έχουμε... :)

Labels: , , , , , , ,

2 Comments:

At 01 April, 2009 10:24 Anonymous Andy-fatic said...

Αυτό το worm είναι ο προάγγελος του ερχομού του Νιμπίρου, σύμφωνα με τους Σουμέριους, Ασσύριους, Μάγιας, Ινκας και το χε πει και ο Νοστράδαμος αν δεν κάνω λάθος! Όποιος βρίσκεται έξω από τη σκέπη της Microsoft κινδυνεύει!

 
At 01 April, 2009 10:32 Anonymous MinOtaVrS said...

Τι μου θυμισες τωρα... μιλαμε για τρομερο ποστ που ειχα κανει πριν κανα 9μηνο διαβασε το αξιζει!

http://minotavrs.blogspot.com/2008/06/o-12-nibiru.html

 

Post a Comment

<< Home