Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Μπύρα FIX ... ξανά κοντά μας



Όσοι είμαστε μιας κάποιας ηλικίας μπορούμε να πανηγυρίζουμε!
H ιστορική μπύρα FIX που γεννήθηκε την εποχή του Όθωνα, με τις πολύχρονες δικαστικές διαμάχες και τα τόσα διαφορετικά σήματα, φαίνεται ότι είναι και πάλι κοντά μας πιο επίσημα απο ποτέ , συνεχίζοντας έτσι τα 145 χρόνια ιστορίας της.

Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Χήτος, που η εταιρία του εμφιαλώνει το νερό Ζαγόρι, προχώρησε στην εξαγορά από τον κ. Βασίλη Κουρτάκη, του συνόλου των μετοχών της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ΑΕ, η οποία από το 2005 κυκλοφορεί την παραδοσιακή μπύρα Fix .

Η ιστορία της μπύρας Fix ξεκινά το 1864 από το Κολωνάκι και τον Ιωάννη Φιξ, ο οποίος κατάφερε να πάρει από το βασιλιά Οθωνα το προνόμιο του μονοπωλίου, που διατηρήθηκε ως το 1963.

Η ανάμιξη του ονόματος της οικογένειας σε πολιτικές διαμάχες, τη δεκαετία του 1960, είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευσή της το 1982 με συσσωρευμένα χρέη 6 δισ. δραχμών.

Η μπύρα FIX θα παράγεται πλέον στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των Ελληνικών μικροζυθοποιών, που βρίσκονται στην περιοχή Αυλίδα της Ευβοίας.

Το προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος σε βαρέλι 30lt σε 250-300 επιλεγμένα σημεία (εστιατόρια & bar), ενώ την Άνοιξη του 2010 θα γίνει το λανσάρισμα της γυάλινης κι αλουμινένιας συσκευασίας.

Labels: , , , ,

1 Comments:

At 28 March, 2009 14:24 Anonymous Anonymous said...

ΦΙΞ και χαζα Λεβεντροϊ και τα μυαλά στα κάγκελα

 

Post a Comment

<< Home