Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



DIGEA: Οι πρώτες εκπομπές



Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος από την DIGEA στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου (στις συχνότητες 37 και 43) σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της μετάβασης στην εποχή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Η DIGEA, η εταιρεία που συστάθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της .

Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής πόλεις: Αίγιο, Ακράτα, Άσπρα Σπίτια, Βραχάτι, Γαλαξίδι, Δερβένι, Διακοφτό, Ερατεινή, Ιτέα, Καμάρι, Κιάτο, Κόρινθος, Λουτράκι, Ναύπακτος, Ξυλόκαστρο και Ψάθα.

Η DIGEA εκπέμπει από την περιοχή του Ξυλοκάστρου ενώ το πρωτόκολλο κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι το MPEG4/H.264/AVC.

Σε λειτουργία έχει τεθεί και η ιστοσελίδα της μέσω της οποίας μπορεί να ενημερωθεί το κοινό για το νέο αυτό εγχείρημα και η οποία θα εμπλουτίζεται διαρκώς.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε στο χθεσινό δελτίο τύπου, μέσα στον Οκτώβριο ξεκινά η προβολή της ενημερωτικής καμπάνιας καθώς και η έναρξη λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου.

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home