Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ο ΟΤΕ «ψαλιδίζει» το γρήγορο Internet !



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΤΕ σπεύδει να δημιουργήσει τετελεσμένα στην αγορά και να "τορπιλίσει" το project του πανελλαδικού δικτύου οπτικών ινών Fiber To The Home (FTTH), πριν καν αυτό αρχίσει να υλοποιείται.

Οι Γερμανοί βασικοί μέτοχοι του ΟΤΕ προσπαθούν να μπλοκάρουν την κατασκευή του δικτύου FTTH, προωθώντας πιεστικά την τεχνολογία του VDSL, που αποτελεί εξέλιξη του γνωστού DSL και μπορεί να προσφέρει ταχύτητες download μέχρι 52 mbps.

Όμως, τo FTTH, λόγω του ότι χρησιμοποιεί 100% οπτικές ίνες, μπορεί να πετύχει ταχύτητες 2,5 Gbps στο download και 1,2 Gbps στο upload.

Σε πολλούς παρατηρητές, η εμμονή του ΟΤΕ στο VDSL θυμίζει άλλα ιστορικά σφάλματα διοικήσεων του ΟΤΕ, που επέμεναν να επενδύουν στην απαξιωμένη τεχνολογία του ISDN για τις συνδέσεις στο ίντερνετ, με αποτέλεσμα να γίνει η χώρα ουραγός στην εισαγωγή του DSL.

Ο στόχος των Γερμανών είναι απλός: με σχετικά χαμηλές επενδύσεις στο VDSL (συνολικά δεν θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ) επιδιώκουν να διατηρήσει ο ΟΤΕ τη δεσπόζουσα θέση του στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, απλώς αναβαθμίζοντας το υφιστάμενο δίκτυό του

Η Deutsche Telekom αρνείται πεισματικά να επενδύσει σε αυτό, προτιμώντας τη φθηνότερη λύση του VDSL, την οποία εφαρμόζει ήδη και στην Γερμανία.

Όπως και να έχει, αν όλα αυτά είναι αλήθεια, θα βρεθούμε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές (βλέπε παρωχημένη τεχνολογία ISDN), χάνοντας για μια ακόμη φορά την ευκαιρία ανάπτυξης ενός υπερσύγχρονου δικτύου, που θα τοποθετήσει τη χώρα στην πρωτοπορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τεράστια οφέλη για τους χρήστες και την οικονομία.

Ευχή όλων εμάς που ασχολούμαστε με την τεχνολογία, είναι επιτέλους αυτοί οι κύριοι που αποφασίζουν για την τεχνολογική πρόοδο της χώρας μας να ενστερνιστούν την βαρύτητα των αποφάσεων τους και να καταλάβουν το λάθος τους προτού να είναι αργά

[via]

Labels: , , , , , ,

2 Comments:

At 10 September, 2009 10:30 Anonymous Anonymous said...

Για αλλη μια φορα ο ΟΤΕ μας κραταει πισω.... Ελπιζω οι υποστηρικτες του τωρα να τρωνε τα μουστακια τους..... Παλι καλα που δεν μας αφησανε με το dialup. Απλα αισχος και ντροπη

 
At 10 September, 2009 18:25 Anonymous MinOtaVrS said...

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά...

 

Post a Comment

<< Home