Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Παρουσιάσθηκε το Irdeto 3


Σύμφωνα με τον Κώστα Πρέντα του satleo η εταιρεία Irdeto γιορτάζοντας τα 40 χρόνια λειτουργίας της, παρουσίασε το Irdeto Conditional Access System version 3 (Irdeto CAS 3), στα πλαίσια της IBC 2009.

Το νέο σύστημα περιλαμβάνει αναβαθμισμένο head-end (σύστημα διαχείρισης και server κλειδιών), καθώς και κάρτα Irdeto Premium. Πλήρως συμβατό με τις προηγούμενες εκδόσεις, το Irdeto 3 υποστηρίζει όλες τις υπάρχουσες ενεργές κάρτες και τους αποκωδικοποιητές Irdeto, διευκολύνοντας τη μετάβαση του παρόχου στο νέο σύστημα.

Σχεδιασμένο για μεσαίες και μεγάλες εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης που απαιτούν προστασία περιεχομένου μεγάλης αξίας (π.χ. HDTV, PVR), το Irdeto 3 παρέχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

1) Ενσωματωμένη αποκατάσταση: Με ένα εξελιγμένο σχεδιασμό συστήματος που προήλθε από αυστηρή ανάλυση των απειλών, το Irdeto 3 επιτρέπει γρηγορότερες «απαντήσεις» σε απειλές και ευκολία στην ανακύκλωση κλειδιών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στους συνδρομητές σε περίπτωση «παραβίασης» του head-end.

2) Μακροπρόθεσμα εγγυημένη ασφάλεια και ασύμμετρη κρυπτογράφηση: H Irdeto χρησιμοποιεί τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της κρυπτογράφησης, προκειμένου να διασφαλίσει ότι:
α) Δεν υπάρχει κανένα σημείο για παραβίαση της ασφάλειας.
β) Μεγαλύτερη αντίσταση εναντίων επιθέσεων μέσω αναβαθμιζόμενων αλγόριθμων.
γ) Αποφυγή παραβίασης κλειδιών κατά την αποθήκευση και διανομή.
δ) Απομόνωση ασφάλειας μέσω μοναδικού στρώματος κρυπτογράφησης για τον κάθε πάροχο.

3) Προστασία έναντι της παραποίησης hardware: O server κλειδιών βασίζεται σε πιστοποιημένη πλατφόρμα FIPS4, η οποία χρησιμοποιείται σε περιβάλλον υψηλής ασφάλειας.

4) Κάρτα μνήμης flash: Η κάρτα Irdeto Premium παρέχει γρήγορη και πλήρη δυνατότητα ανανέωσης μέσω μεγάλης μνήμης flash, η οποία επεκτείνει τη ζωή της κάρτας. Ένας γρήγορος και ασφαλής επεξεργαστής επιτρέπει γρήγορες αναβαθμίσεις software «μέσω του αέρα» και παρέχει ενσωματωμένους μηχανισμούς για την αποφυγή επιθέσεων εναντίων της κάρτας.

5) Αντίμετρα κατά του sh@ring: Το Irdeto 3 παρουσιάζει νέα και βελτιωμένα εργαλεία, στα οποία περιλαμβάνεται ένας έξυπνος αλγόριθμος για την ανίχνευση καρτών που χρησιμοποιούνται για αναλογική αναμετάδοση σε καλωδιακά δίκτυα, καθώς και ένα βελτιωμένο στρώμα διασύνδεσης Επικοινωνιών με πατενταρισμένη κρυπτογράφηση που διευκολύνει την ποινική δίωξη όταν μια κάρτα Irdeto Premium χρησιμοποιείται σε αποκωδικοποιητές προσομοίωσης.

6) Ευέλικτα μοντέλα ανάπτυξης: Το Irdeto 3 επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση εύρους ζώνης και παρέχει διαχωρισμό των παρόχων μέσω ενός συνεχώς αναβαθμιζόμενου στρώματος κρυπτογράφησης, το οποίο παραμετροποιείται από τον κάθε πάροχο και παίζει το ρόλο «φράγματος» ανάμεσα σε όλους τους παρόχους που χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα.

Οι πρώτες εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης που θα εγκαταστήσουν το Irdeto 3 ως το τέλος του 2009, είναι η Multichoice Africa και η SkyLink. Επίδειξη του συστήματος πραγματοποιείται στο περίπτερο της Irdeto (Hall 1, #D51) κατά τη διάρκεια της IBC 2009.

Labels: , , , , , ,

2 Comments:

At 13 September, 2009 00:21 Anonymous ktsak said...

Αντε, βλεπω παλι η ΝΟΒΑ να αλλαζει καρτες

 
At 13 September, 2009 08:42 Anonymous MinOtaVrS said...

Ειναι πολλά τα λεφτά Κώστα για να αναβαθμιστείς σε 3... όπως και να εχει εγω θα προτιμουσα να αναβαθμιστει σε ΗD μεταδοση....

 

Post a Comment

<< Home