Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google: Συνεργασία με NSA



Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής η Google βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμφωνίας με την αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας (NSA), ώστε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιθέσεων που δέχεται ο διαδικτυακός κολοσσός.

Σκοπός της συμφωνίας είναι η ανάλυση των κυβερνοεπιθέσεων από την Κίνα που δέχεται η Google, και ο διαμοιρασμός των πληροφορίων αυτών.

Μεταξύ άλλων, η NSA θα αξιολογήσει τα μηχανήματα και το λογισμικό της Google ώστε να εντοπίσει ευαίσθητα σημεία, ενώ επίσης θα εξετάσει τους αμυντικούς μηχανισμούς της προκειμένου να γνωρίζει εάν χρησιμοποιεί τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας.

Παράλληλα, θα βοηθήσει τη Google να καταλάβει τον τρόπο που οι χάκερς διεισδύουν στο σύστημα της, αφού η τελευταία μοιραστεί τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει για τους κώδικες που βρέθηκαν μετά τις επιθέσεις.

Τώρα το κατά πόσο δεν θα παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας και η νομοθεσία που διέπει τις διαδικτυακές επικοινωνίες, είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα το οποίο σίγουρα θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον.

Labels: , , , , ,

2 Comments:

At 07 February, 2010 16:36 Anonymous Anonymous said...

Σε λίγο θα βλέπουν και τα email μας !

 
At 07 February, 2010 20:33 Anonymous MinO said...

Εισαι σιγουρος δηλαδή οτι τωρα δεν τα ελεγχουν ? :)

 

Post a Comment

<< Home