Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η ΕΕΤΤ κατά των αναβαθμίσεων του ΟΤΕ


Ένα πολύ περίεργο Δελτίο Τύπου εξέδωσε εχθές η ΕΕΤΤ όπου ούτε λίγο ούτε πολύ βάλει εναντίον του ΟΤΕ και της "βιασύνης του" να ανακοινώσει την αναβάθμιση των ταχυτήτων του.

Η αντίδραση των καταναλωτών ήταν άμεση, καθώς υπάρχουν έντονα παράπονα που μιλάνε για κατευθυνόμενη ανακοίνωση που σε καμιά περίπτωση δεν προσβλέπει στο συμφέρον του καταναλωτή άλλα αντιθέτως στο συμφέρον των εναλλακτικών πάροχων και άμεσων ανταγωνιστών του ΟΤΕ.

Κάποια στιγμή η ΕΕΤΤ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν είναι υπέρ των καταναλωτών και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί.

Σας παραθέτω παρακάτω το Δελτίο Τύπου για να βγάλετε τα συμπέρασμα σας:
Σε συνέχεια του δελτίου τύπου που εξέδωσε ο ΟΤΕ στις 22 Απριλίου σχετικά με την αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL και την παράλληλη διάθεση νέων λιανικών προσφορών με βάση τις νέες ταχύτητες, η ΕΕΤΤ οφείλει να ενημερώσει τους καταναλωτές για τα ακόλουθα:

Η ΕΕΤΤ έχει εγκρίνει την αναβάθμιση των ταχυτήτων χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης που ζήτησε ο ΟΤΕ, με παράλληλη κατάργηση της ταχύτητας των 8 Mbps. Ταυτοχρόνως, ζήτησε από τον ΟΤΕ να υποβάλει όλα τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να εξετάσει τις λιανικές προσφορές του που επηρεάζονται από την αναβάθμιση των ταχυτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ είναι πάροχος με δεσπόζουσα θέση στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και υπόκειται, μεταξύ άλλων, σε έλεγχο τιμών.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος είναι αναγκαίος για τη διασφάλιση συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν διαχρονικά καινοτόμες υπηρεσίες σε οικονομικά συμφέρουσες τιμές. Η διάθεση στο κοινό των λιανικών προσφορών του ΟΤΕ, που επηρεάζονται από την αναβάθμιση ταχυτήτων, έγινε εν προκειμένω χωρίς την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής και ως εκ τούτου, δεν είναι σύμφωνη με την ισχύουσα τηλεπικοινωνιακή νομοθεσία.

Labels: , , , , ,

2 Comments:

At 30 April, 2010 09:05 Anonymous Anonymous said...

Σε δυσκολους καιρους καποιοι εχασαν την μιζα τους

Καλημερα φιλε Gianni

 
At 30 April, 2010 15:21 Anonymous MinO said...

Γεια σου Γιάννη παικτούρ...

 

Post a Comment

<< Home