Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



UK: Ψηφίστηκε ο νόμος για τη διακοπή πρόσβασης στο Internet


Μετά το Γαλλικό νόμο (three-strikes law), ακόμα ένα αμφιλεγόμενο Νομοσχέδιο Ψηφιακής Οικονομίας ψηφίστηκε από τη Βουλή των κοινοτήτων, αποτελώντας πλέον Βρετανικό νόμο.

Μεταξύ άλλων, ο νόμος προβλέπει την υποχρεωτική διακοπή της πρόσβασης στο Internet για όσους προβαίνουν σε πειρατεία κατ' εξακολούθηση και καθιστά υπόλογους τους ιδιοκτήτες των wi-fi hotspot για ενδεχόμενη πειρατεία μέσω του δικτύου που παρέχουν δημοσίως.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιορίστηκε η δυνατότητα των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων να υποχρεώνουν τους παρόχους (ISP) να διακόπτουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που ισχυρίζονται ότι φιλοξενούν αρχεία που αποκτήθηκαν παράνομα. Αν όμως κάποιο δικαστήριο υποψιασθεί ότι λαμβάνει χώρα πειρατεία σε κάποια ιστόσελίδα, είναι δυνατός ο αποκλεισμός της.

Σημεία των καιρών, ποιος ξέρει.... ο καιρός θα δείξει, αν οι εποχές που ξέραμε όλοι μας, φτάνουν σιγά - σιγά στο τέλος τους...
[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home