Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Μake Samsung TVs to Play mkv "Audio Codec Not Supported" files


Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολλούς κατόχους τηλεοράσεων Samsung, τελευταίας γενιάς, και έχει να κάνει με την σπαρτιάτικη πολιτική της εταιρίας, να μην υποστηρίζει άλλα audio codecs πλην του AC3.

Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλα mkv files να μην έχουν καθόλου ήχο στην TV μας καθώς δεν χρησιμοποιούν AC3 αλλά διαφορετικό codec, όπως αυτό του ενσωματωμένου DTS στα BlueRay movies .

Δεν θα εξετάσουμε τους λόγους που δεν δίνεται επίσημα λύση καθώς αυτοί είναι κυρίως οικονομικοί, αλλά θα δούμε πως μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα με άλλα μέσα χωρίς να χρειαστούμε την βοήθεια της Samsung.

Στο παρακάτω παράδειγμα θα δούμε πως μπορούμε μια ταινία BlueRay που έχει γίνει rip σε mkv με DTS, default audio codec, να την κάνουμε convert σε AC3, έτσι ώστε όταν την παίζουμε στην τηλεόραση μας (είτε μέσω DLNA είτε μέσω εξωτερικής συσκευής USB) να μην μας βγάζει το ενοχλητικό "audio codec not supported" και ο ήχος μας να παίζει απροβλημάτιστα χωρίς lags και κοψίματα.

Η δοκιμή μας έγινε σε μια Samsung UE46B7000 και το μαγικό εργαλείο που θα σας κάνει convert το DTS σε AC3 δεν είναι άλλο από το πολύ εύχρηστο Popcorn mkv audio converter της HeartWare όπου σχετικό tutorial μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αν όμως βαριέστε να διαβάζετε, δεν έχετε παρά να θυμάστε την παρακάτω "must" ρύθμιση που σας έχω στο snapshot και είναι υπεύθυνη για την μετατροπή του ήχου της ταινίας μας.


Μετά από αυτό, δεν έχετε παρά να του ορίσετε source και target directory paths και μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά η ταινία σας θα μπορεί να παίξει κανονικά με ήχο στην TV σας.

Το Popcorn mkv audio converter είναι μόλις 983kb, η εγκατάστασή του γίνεται online, είναι virus free παρότι ορισμένα AntiVirus το βγάζουν μολυσμένο, και έχει τεσταριστεί και εκτελεστεί επανειλημμένα από χιλιάδες χρήστες.

Αν τυχών δεν εμπιστεύεστε την παραπάνω έκδοση σας συνιστούμε να κατεβάσετε εναλλακτικά αυτό το αρχείο, το οποίο μπορεί μεν να μην έχει κανένα πρόβλημα με τα AntiVirus, χάνει όμως την δυνατότητα του update.

Labels: , , , , , , ,

6 Comments:

At 04 May, 2010 15:06 Anonymous gianni said...

καλημερα και σε ευχαριστω για της πληροφοριες

 
At 04 May, 2010 15:08 Anonymous MinO said...

Nα σαι καλά Γιάννη μου

 
At 04 May, 2010 20:22 Anonymous Anonymous said...

Πολύ καλό !!!!!!!!!!!!!

και το έψαχνα !!!!

 
At 05 May, 2010 00:56 Anonymous MinO said...

Πολύ χαίρομαι :)

 
At 06 May, 2010 06:38 Anonymous Stan said...

Awesome post Thnx

 
At 06 May, 2010 17:42 Anonymous MinO said...

Thanks brother :)

 

Post a Comment

<< Home