Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Apple: Μαίνεται ο πόλεμος για το Jailbreak



Σύμφωνα με το πάντα έγκυρο adslgr.com η Apple έχει εντείνει την προσπάθεια αποτροπής των χρηστών iPhone και iPad στο να κάνουν jailbreak την συσκευή τους.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι άνθρωποι της να καταθέσουν αίτηση πατέντας με τίτλο "Systems and Methods for Identifying Unauthorized Users of an Electronic Device

Η πατέντα καλύπτει πολλούς τρόπους ασφαλείας για αυτόματη προστασία των συσκευών από ληστές και μη εξουσιοδοτημένους χρήστες, περιλαμβάνοντας μείωση λειτουργιών, διαγραφή προσωπικών στοιχείων έως bricking της συσκευής.

Αυτές οι “ύποπτες δραστηριότητες” περιλαμβάνουν το hacking, jailbreaking, unlocking, αφαίρεση της SIM κάρτας, μάλιστα η Apple προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα θα ειδοποιεί με sms και email τους κατόχους jailbroken συσκευών όταν ανιχνεύεται κάτι τέτοιο.

Στην αίτηση περιγράφεται επίσης η δυνατότητα ενεργοποίησης της κάμερας και η αποστολή της εικόνας σε κάποιον remote server για σύγκριση με την φωτογραφία του νόμιμου κατόχου, η σύγκριση της φωνής με ψηφιακό αποτύπωμα, ακόμα και ο έλεγχος του καρδιακού ρυθμού και η σύγκριση με αυτόν του εξουσιοδοτημένου χρήστη.

Απ' ότι φαίνεται η Apple έχει αγριέψει επικίνδυνα και ο πόλεμος της με την Jailbreak κοινότητα σίγουρα θα μας απασχολήσει πολλές φορές ακόμα.

Labels: , , , , ,

2 Comments:

At 25 August, 2010 19:34 Anonymous Ανδρέας Κ. said...

Η λύση είναι μία!
Byebye iphone εγώ προσωπικά σκέφτομαι πολύ σοβαρά το επόμενο μου να είναι το samsung galaxy S
Ίδιο και καλλίτερο!

 
At 25 August, 2010 20:41 Anonymous MinO said...

:) :) :)

 

Post a Comment

<< Home