Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



ΗΠΑ: Μέσω USB Flash η χειρότερη Cyber Attack ever



Το έχουμε δει εκατοντάδες φορές να συμβαίνει στην καθημερινή μας ενασχόληση με τους Η/Υ και ένα είναι σίγουρο, όσο θα υπάρχουν USB Sticks η ιστορία θα επαναλαμβάνεται και τα υπολογιστικά συστήματα θα γίνονται έρμαιο του κάθε επιτήδειου Hacker.

Αυτή την φορά όμως δεν ήταν ένας απλός υπολογιστής που προσβλήθηκε αλλά το backbone του Αμερικανικού Στρατιωτικού Πληροφοριακού Συστήματος.

Βλέπετε η σοβαρότερη μέχρι σήμερα παραβίαση συστημάτων του Αμερικανικού Πενταγώνου προήλθε από ένα USB Flash που μόλυνε φορητό υπολογιστή του στρατού με κατασκοπευτικό λογισμικό.

Το περιστατικό μπορεί να συνέβη το 2008 στη Μέση Ανατολή και να αποδίδεται σε «ξένη υπηρεσία πληροφοριών» αλλά ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Η υπόθεση, η οποία και ήταν μέχρι σήμερα απόρρητη, αποκαλύφθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Ουίλιαμ Λιν σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό Foreign Affairs.

O κακόβουλος κώδικας στη φορητή συσκευή «εξαπλώθηκε χωρίς να γίνει αντιληπτός, τόσο σε διαβαθμισμένα όσο και σε μη διαβαθμισμένα συστήματα του Πενταγώνου, δημιουργώντας ουσιαστικά μια γέφυρα από την οποία μπορούσαν να μεταφερθούν δεδομένα σε διακομιστές υπό ξένο έλεγχο» γράφει ο Λιν.

Ήταν «η πλέον σοβαρή παραβίαση που έχει συμβεί ποτέ σε υπολογιστές του αμερικανικού στρατού και αποτέλεσε για εμάς κλήση αφύπνισης» παραδέχεται.

Επισημαίνει ότι το περιστατικό ανάγκασε το υπουργείο Άμυνας να ενισχύσει την ψηφιακή του ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων μια νέα διοίκηση κυβερνοχώρου και αναπτύσσοντας «συστήματα ενεργού άμυνας».

Το Νοέμβριο του 2008, το Πεντάγωνο απαγόρευσε τα USB Sticks αλλά για κάποιο λόγο η απαγόρευση ήρθη φέτος (με περιορισμούς).

Όπως καταλαβαίνεται μετά και από αυτό, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο που βάζουμε τα φλασάκια μας, γιατί παρότι πιστεύουμε, κανένα Antivirus δεν είναι αρκετό για να εμποδίσει την μόλυνση του H/Y μας.
[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home