Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Adobe: Ετοιμάζει εργαλείο μετατροπής Flash σε HTML5



Η Adobe παρά τις αρχικές της αντιρρήσεις, δείχνει να μπαίνει για τα καλά στην καθιέρωση του HTML 5 καθώς παρουσίασε δικό της HTML 5 video player και πρόσθεσε εργαλεία για HTML export στο Adobe Illustrator και Dreamweaver CS5.

Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα κάνοντας επίδειξη ενός δικού της εργαλείου, με την κωδική ονομασία Wallaby, το οποίο και μετατρέπει τα κινούμενα γραφικά Flash σε HTML5 χωρίς όμως να ανακοινώσει την ημερομηνία διάθεσης αυτού.

Η αποτελεσματικότητά του δεν είναι και η καλύτερη όπως θα δείτε και στο σχετικό video, αλλά σίγουρα θα βολέψει πολλούς προγραμματιστές, αφού τους δίνει τη δυνατότητα για γρήγορη μετατροπή ανάμεσα στα δύο είδη κώδικα, με την ανάγκη για λίγες μόνο παρεμβάσεις βελτιστοποίησης.

Το Flash σιγά σιγά λοιπόν, δίνει την σειρά του στο HTML 5 καθώς αυτό μπορεί και είναι προσπελάσιμο από συσκευές που δεν υποστηρίζουν το plug-in της Adobe, όπως το iPhone, iPod και iPad.

[via]

Labels: , , , , ,

3 Comments:

At 05 November, 2010 14:19 Anonymous pintoX said...

παλικάριιιιιιι
το html 5 είναι απίστευτο!
μακάρι να πιάσει και να ξεκουμπιστεί πλέον το βαρύτατο flash από τα σάιτς!
το μισώ το flash όσο όμορφο και να είναι! :D

 
At 05 November, 2010 14:54 Anonymous MinO said...

To Flash ειναι τοσο βαρύ και τοσο πεπερασμένο που απλά τείνει να ξεπερασθεί...

HTML5 και τα μυαλα στα μπλεντερ....

 
At 17 November, 2010 16:30 Anonymous Anonymous said...

δεν μπορω να καταλαβω προς τι τόσος ενθουσιασμός και απέχθεια !! συμφωνώ με το στοιχείο του "βάρους". μακάρι η adobe να βγάλει λογισμικό ώστε να μετατρέπονται οι εφαρμογές flash σε html5. Αλλά το γεγονός είναι πως το flash αυτή τη στιγμή έχει τόσες δυνατότητες που θα πάρει πάρα πολύ χρόνο στο html5 να αποκτήσει. επιπροσθέτως δεν είναι τυχαίο πως τα html sites τελευταίας γενιάς δανείζεται πολλά στοιχεία από την αισθητική όσο και τη διάδραση του flash (βλέπε jquery).

τέλος, η όποια πρόοδος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια τόσο στο web design αλλά και στο interface design ευρύτερα κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στη δυνατότητα που έδωσε το flash, δημιουργικά άτομα να έχουν άμεση πρόσβαση στη δημιουργία διάδραστικών και δικτυακών εφαρμογών. κανένα άλλο εργαλείο δεν είναι τόσο απλό.

φιλικα.
vasilis

 

Post a Comment

<< Home