Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Virus Alert: Νέο Firefox Exploit



Ένα καινούριο exploit του Mozilla Firefox, έχει αναστατώσει τους χρήστες του δημοφιλούς browser καθώς κακόβουλοι hackers πραγματοποιούν επιθέσεις σε χρήστες Firefox 3.5 και 3.6 που επισκέπτονται το site των βραβείων Nobel.

Όσοι επισκέπτονται το εν λόγω site χρησιμοποιώντας Firefox, μολύνονται κρυφά με το Trojan Belmoo, που δίνει πλήρη έλεγχο του υπολογιστή στον επιτιθέμενο.

Μετά την εγκατάσταση του το Belmoo δημιουργεί ένα εκτελέσιμο αρχείο στο \Windows\temp directory και το ρυθμίζει να εκτελείται αυτόματα στην εκίνηση του υπολογιστή.

Το trojan προσπαθεί να συνδεθεί σε 2 IP διευθύνσεις server στη Taiwan από τον οποίο γίνεται ο απομακρυσμένος έλεγχος των μολυσμένων υπολογιστών.

Για την ώρα το site των βραβείων Nobel μπλοκάρεται αυτόματα από τον Firefox, αν και δεν είναι γνωστό αν είναι μολυσμένα και άλλα sites και η μόνη λύση είναι το κλείσιμο της Javascript ή η χρήση του NoScript.

Όσοι έχετε την ατυχία να "φοράτε" Windows θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί εναλλακτικά μια δοκιμή του Ubuntu θα σας απαλλάξει μια και καλή από τέτοιους προβληματισμούς. :)
[via]

Labels: , , , , ,

2 Comments:

At 29 October, 2010 00:19 Anonymous Zaharakis Dimitrios said...

Παντα επίκαιρος ! Ευχαριστούμε Μπαμπη για την ενημέρωση! Να σαι καλα φιλαρακι :)

 
At 29 October, 2010 06:27 Anonymous MinO said...

Δημήτρη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !!

 

Post a Comment

<< Home