Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Συνέντευξη ενός όχι και τόσο Anonymous


Ρεπόρτερ της Ελευθεροτυπίας μίλησε με έναν από τους Anonymous, έναν από την κοινότητα των χιλιάδων χακτιβιστών, που έχει αναστατώσει το Διαδίκτυο και έχει δημιουργήσει προβλήματα σε τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες, διαμαρτυρόμενη έτσι για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ και την προσπάθεια φίμωσης του Wikileaks.

Είναι ένας νεαρός από τη Θεσσαλονίκη που βρέθηκε να εκπροσωπεί τους Anonymous, αφού έχει συγγράψει κείμενά τους όπου περιγράφονται η δομή και οι στόχοι τους. Τα κείμενα του έκαναν το γύρο του κόσμου και οι θέσεις τους αναπαράχθηκαν από αμέτρητα μέσα ενημέρωσης διεθνώς. Όμως έκανε ένα λάθος που πρόδωσε την πραγματική του ταυτότητα...

Φαίνεται πως έγραψε μόνο δύο κείμενα. Το πρώτο είναι το λεγόμενο “Μανιφέστο” και το δεύτερο κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Στο δεύτερο έκανε ένα λάθος που αποκάλυψε την ταυτότητά του. Αμέσως άρχισαν να τον κυνηγούν δημοσιογράφοι από μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού.

Μιλώντας αποκλειστικά στην Ελευθεροτυπία, υπερασπίζεται το Wikileaks και ξεκαθαρίζει τι σημαίνει η κινητοποίηση των Anonymous: “Η Operation Payback, δεν στόχευσε ποτέ τον κόσμο που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες αυτών των εταιριών.

Λέει πώς και γιατί έγραψε τα κείμενα: “Με αυτή την αφορμή, αποφάσισα να γράψω ένα κείμενο το οποίο, σε πιο ήπιο τόνο θα εξηγούσε ποιοί είναι οι Anonymous και η Operation Payback. Αφού το κείμενο αυτό “εγκρίθηκε” από άτομα των οποίων την ταυτότητα δεν γνωρίζω, ανέβηκε στα διάφορα σχετικά twitter accounts τα οποία το μετέδωσαν περαιτέρω. Δυστυχώς, λόγω βιασύνης και απροσεξίας μου, μεταδόθηκε και το όνομά μου. Γεγονός -αν μη τι άλλο- ειρωνικό”.

Όπως και να έχει όταν γίνονται τέτοιες κινήσεις θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε, γιατί αν μη τι άλλο μπορούμε να περιέλθουμε σε πολύ - πολύ δύσκολη θέση και να μπλέξουμε πολύ άσχημα.

Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε εμείς είναι καλό κατευόδιο, όπως λένε και οι «φίλοι» μας από την άλλη μεριά του Ατλαντικού . ;)

Labels: , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home