Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



WikiLeaks: Operation Payback από την 4chan



Ένας μεγάλος διαδικτυακός πόλεμος βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη ελέω του WikiLeaks.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε η σταδιακή παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων του WikiLeaks από όσους φορείς το στήριζαν λειτουργικά ή χρηματικά, καθώς και η διεξαγωγή σφοδρών επιθέσεων Distributed Denial of Service (DDoS) στις διευθύνσεις IP με τις οποίες έβγαινε online.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η γνωστή κοινότητα 4chan (Anonymous) στηρίζοντας την προσπάθεια για την ελεύθερη πληροφόρηση, να περάσει στην αντεπίθεση και να εξαπολύσει επιθέσεις DDoS προς όλους τους φορείς που στράφηκαν αρχικά ενάντια στο WikiLeaks.

Οι επιθέσεις DDoS στοχεύουν την ελβετική τράπεζα Post Finance που πάγωσε τον καταθετικό λογαριασμό του ιδρυτή του Wikileaks, το PayPal που ανέκοψε τη διεκπεραίωση δωρεών προς τη σελίδα, καθώς και άλλες σελίδες που παρακώλυσαν τη λειτουργία του WikiLeaks όπως Amazon, Twitter, Visa, Mastercard κ.α.

Εκπρόσωπος της 4chan είπε ότι κάθε ιστοσελίδα που θα υποκύψει στις κυβερνητικές πιέσεις, θα αποτελέσει στόχο επιθέσεων.

Οι επιθέσεις χρησιμοποιούν την τακτική της επίθεσης Operation: Payback που χρησιμοποιείται επίσης στις επιθέσεις ενάντια στις εταιρείες RIAA και MPAA.

Ο τελευταίος στόχος ήταν η ιστοσελίδα των δημόσιων κατηγόρων του Assange, που τον διώκουν για σεξουαλική κακοποίηση, η οποία είναι επίσης offline.

Από τη στιγμή της δημοσίευσης της επίθεσης, υπήρξε ανώνυμη αντεπίθεση(?) προς την ιστοσελίδα των Anonymous η οποία όμως δεν κατάφερε να αδρανοποιήσει ούτε τα κανάλια του IRC που οργανώνουν την επίθεση, ούτε το ίδιο το λογισμικό που εξαπολύει την επίθεση DDoS.

Στο μεταξύ το σύνολο των απόρρητων εγγράφων του WikiLeaks έχει ήδη διαδοθεί σε όλη την υφήλιο μέσω torrent, σε κρυπτογραφημένη μορφή, ενώ το site βρίσκεται σε εκατοντάδες online αντίγραφα (mirrors), με αρκετά από αυτά κατασκευασμένα από τους Anonymous. Το κλειδί αποκρυπτογράφησης των εγγράφων του WikiLeaks θα δοθεί στη δημοσιότητα, σε περίπτωση που το site δεν υπάρχει πλέον online.

Ο Assange βρίσκεται υπό κράτηση στη Μεγάλη Βρετανία, όπου παραδόθηκε, ενώ οι Σουηδοί εισαγγελείς ζητάνε την έκδοσή του στη χώρα για την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιθέσεις DDoS σχετικά με το WikiLeaks μπορείτε να δείτε, στην ειδικά σχεδιασμένη για αυτό τον σκοπό, σελίδα της Pandasecurity.

[via]

Labels: , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home