Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ρωσία: Εγκαθιστά Mόνο Linux


Όταν δεν είσαι υποτελής των αποικιοκρατικών συμφερόντων και θέλεις να είσαι 100% σίγουρος για την ασφάλεια των κρατικών υπηρεσιών σου, τότε πολύ απλά βάζεις Linux και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Εν ολίγοις, η πολιτική ηγεσία της Ρωσίας και συγκεκριμένα ο Vladimir Putin ανακοίνωσε ότι όλη η κρατική μηχανή της Ρωσίας θα «τρέχει» μέχρι το 2015... σε περιβάλλον Linux.

Η απόφαση αφορά υπουργεία, κρατικές υπηρεσίες και γενικά όλους τους οργανισμούς που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και του κράτους.

Απώτερος σκοπός του εν λόγω επιχειρήματος είναι να δημιουργηθεί ένα εθνικό repository λογισμικού κι εφαρμογών, παρόμοιο με το App Store της Apple.

Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου, με πληθυσμό πάνω από 140 εκατομμύρια, αποτελείται από 83 μέλη, κάτι που συνεπάγεται μια πολύπλοκη διοικητική δομή, εξ ου και η προθεσμία τεσσάρων ετών για τη μετάβαση από τα Windows στο Linux.

Αν μη τι άλλο το συγκεκριμένο γεγονός χαροποιεί ιδιαίτερα την κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού καθώς κάτι τέτοιο προσδίδει μεγάλη δύναμη στο πεδίο των εφαρμογών Linux και όχι μόνο.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home