Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Memjet: Ο εκτυπωτής του μέλλοντος



Ένας νέος εκτυπωτής φτάνει στην αγορά με την ονομασία Memjet, ο οποίος και υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στον χώρο των εκτυπωτών καθώς θα είναι ο πρώτος εκτυπωτής inkjet που θα τυπώνει ολόκληρη σελίδα μέσα σε ένα δευτερόλεπτο σαν να ήταν laser.

Σε αντίθεση με τους συμβατικούς ψεκασμού μελάνης, στους οποίος μια μικρή κεφαλή πηγαινοέρχεται για να καλύψει σταδιακά όλη τη σελίδα, ο Memjet έχει μια μεγάλη, σταθερή κεφαλή με 70.000 μικροσκοπικά ακροφύσια που ψεκάζουν μελάνι ταυτόχρονα.

H ανάπτυξη της κεφαλής και των ακροφυσίων της κατέστη δυνατή χάρη στις εξελίξεις των μικρο-ηλεκτρο-μηχανικά συστήματα, περισσότερο γνωστά ως MEMS με την τεχνολογία να χρησιμοποιείται ήδη σε κινηματογραφικούς προβολείς, στο iPhone και στους αισθητήρες του χειριστηρίου του Nintendo Wii.

Με τιμή που θα κυμανθεί από 500 έως 600 δολάρια, ο νέος εκτυπωτής είναι πολύ φθηνότερους από τους έγχρωμους laser αντίστοιχων επιδόσεων και θα έχει χαμηλότερο κόστος εκτύπωσης 0,05 δολάρια η σελίδα, συγκριτικά με 0,12 έως 0,25 στους εκτυπωτές inkjet και laser.
[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home