Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Anonymous: Εταιρείες Ασφαλείας σχεδίαζαν επίθεση στη WikiLeaks



Εφιάλτης χωρίς τέλος έχουν γίνει οι hactivists Anonymous, οι οποίοι, μετά την επιτυχημένη επίθεση που πραγματοποίησαν στην Αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας HBGary, έγιναν ακόμη πιο επιθετικοί και πλέον βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο με το “διαδικτυακό” κατεστημένο.

Συγκεκριμένα οι Anonymοus μετά τις απειλές γνωστής Εταιρίας Security ότι θα τους αποκαλύψει, ισχυρίζονται πως έχουν φέρει στο φως προτάσεις από μια κοινοπραξία εταιρειών ασφαλείας, που στόχευαν σε επίθεση στη WikiLeaks.

Στα email των εταιρειών που έχουν χακάρει οι Anonymous αποκαλύπτεται ότι τρεις εταιρείες, η HBGary, η Palantir Technologies και η Berico Technologies, ετοίμαζαν οργανωμένο σχέδιο για να υποκλέψουν στοιχεία που διαθέτει η WikiLeaks και να τα δώσουν στους δικηγόρους της Bank of America.

Σε ένα PowerPoint υπάρχουν οι λεπτομέρειες της στρατηγικής που θα ακολουθούσαν οι εταιρείες, όπου θα υπέβαλαν ψεύτικα ντοκουμέντα στη WikiLeaks, προκειμένου να την εκθέσουν ανεπανόρθωτα στο κοινό.

Σε ένα άλλο email που έστειλε η HBGary στη δικηγορική εταιρεία Hunton and Williams που εκπροσωπεί την Bank of America, η εταιρεία ασφαλείας προτείνει τρόπους για να μετριαστούν οι συνέπειες από την αποκάλυψη, ζητώντας μάλιστα 2 εκατομμύρια δολάρια για αμοιβή!

Με το γεγονός ότι η WikiLeaks ετοιμάζεται για μεγάλη αποκάλυψη που αφορά την Bank Of America είναι ηλίου φαεινότερον για το που ακριβώς στόχευε αυτή η προβοκάτσια.

Μετά από αυτά η Bank of America στο άκουσμα της είδησης αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτές τις εταιρείες και ότι δεν έχει προσλάβει κανέναν για να την υπερασπιστεί.

Ωστόσο, οι ιδρυτές της μιας εταιρείας, της Berico Technologies, παραδέχθηκαν ότι τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν μια πρόταση για μια δικηγορική εταιρεία, όπου θα “ανέλυαν εσωτερικές πληροφορίες ασφαλείας”.

Κατά τ' άλλα, η πρόεδρος της HBGary, δήλωσε ότι οι πράξεις των Anonymous είναι εγκληματικές.

Υποκρισία.... δεν νομίζω....

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home