Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Facebook: Διαρροή Προσωπικών Δεδομένων


Για ακόμη μια φορά αναταραχή προκαλείται σε εκατομμύρια χρήστες του Facebook καθώς νέα υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες που περιέχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς ενδέχεται να έχουν περιέλθει στην κατοχή τρίτων, ιδίως εταιρειών online διαφήμισης και μάρκετινγκ, λόγω προβληματικού κώδικα σε ορισμένες εφαρμογές.

Σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού ασφάλειας Symantec oι παραλήπτες αυτών των δεδομένων είχαν -δυνητικά- πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες όπως τα προφίλ των χρηστών, φωτογραφίες και συζητήσεις τους, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα δημοσίευσης μηνυμάτων στον «τοίχο» τους.

Το τραγικό είναι ότι για τον Απρίλιο του 2011 περίπου 100.000 εφαρμογές (apps) επέτρεπαν αυτή τη διαρροή χωρίς κανείς να το έχει πάρει χαμπάρι.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Facebook προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους χρήστες λέγοντας ότι η έκθεσή της Symantec είχε ορισμένες ανακρίβειες καθώς δεν προέκυψε απόδειξη ότι οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών διανέμονταν σε μη εξουσιοδοτημένους τρίτους.

[via]

Labels: , , , , , ,

2 Comments:

At 17 May, 2011 12:06 Anonymous pintoX said...

πες τους να κάνουν μια διαγραφή όλοι το λογαριασμό από αυτή την μπούρδα το facebook που σας έχει όλους φακελωμένους!!!

αλόχα σύντεκνε! χαθήκαμε...

 
At 17 May, 2011 14:34 Anonymous MinO said...

Που 'σαι Λιάκο Χαθήκαμε !!

Κανονισε για καφε και παρεμε τηλεφωνο...

 

Post a Comment

<< Home