Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



HTC: Άρει το κλείδωμα του Bootloader



Η HTC σύμφωνα με post στην επίσημη Facebook σελίδα της, σκέφτεται να αλλάξει τους περιορισμούς του bootloader στις Android συσκευές της.

Η αλλαγή πολιτικής της HTC έχει να κάνει μετά την αναστάτωση που έγινε επειδή δεν επέτρεπε στους χρήστες να επεξεργαστούν τον τρόπο με τον οποίο οι συσκευές τους λειτουργούσαν με ένα ανοικτό λειτουργικό σύστημα όπως είναι το Google Android.

Το μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο Facebook έχει ήδη λάβει πάνω από 1.000 likes και σχεδόν 600 σχόλια σε λιγότερο από 7 ώρες

Η εταιρεία είχε προηγουμένως επιτρέψει στους κατόχους συσκευών της να ξεκλειδώνουν το bootloader, αλλά είχε θέσει περιορισμούς στην τελευταία σειρά των Android τηλεφώνων της, ξεκινώντας το Μάρτιο με το Incredible S, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι πελάτες της δεν θα μπορούσαν πια να "φορτώσουν" custom firmware στις συσκευές τους.

Με την Sony Ericsson να ανακοινώνει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να ξεκλειδώσουν την τελευταία σειρά των Xperia συσκευών, η HTC φαίνεται να νιώθει πίεση στην ήδη ανταγωνιστική αγορά των smartphones.

Πολλοί επέλεξαν το Android για την ανοικτή του φιλοσοφία και συνήθως θέλουν να πειραματίζονται με τις διάφορες εκδόσεις του, αλλά αυτή τη στιγμή η HTC δεν το επιτρέπει.

Με ελάχιστες διαφορές μεταξύ των τωρινών Android smartphones, η δυνατότητα να εγκαταστήσει κάποιος ένα custom firmware θα μπορούσε να είναι ένα χαρακτηριστικό που θα διευκόλυνε τους μελλοντικούς πελάτες να επιλέξουν μία νέα συσκευή.

Η HTC προφανώς το γνωρίζει αυτό και έτσι κάνει βήματα για να διασφαλίσει ότι δεν θα χάσει τους προγραμματιστές που είναι ανάμεσα στους πελάτες της.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home