Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google: Διώκεται για Αθέμιτο Ανταγωνισμό



Στο στόχαστρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να βρίσκεται η Google.

Η Επιτροπή «πολύ σύντομα» θα ξεκινήσει επίσημα έρευνα για κατηγορίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού για να εξετάσει εάν η εταιρεία που διεκπεραιώνει δύο στις τρεις διαδικτυακές αναζητήσεις στις ΗΠΑ «θάβει» τον ανταγωνισμό στα αποτελέσματα για να προωθήσει άλλες δικές της υπηρεσίες.

Μάλιστα, η έρευνα αφορά και στα «πληρωμένα» αποτελέσματα με τους προβεβλημένους συνδέσμους.

Μετά την είδηση για επικείμενη επίσημη έρευνα από την αρμόδια επιτροπή στις ΗΠΑ οι ανταγωνιστές της Google εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση από το FairSearch.org, έναν συνασπισμό δυνάμεων από την διαδικτυακή αγορά ταξιδίων: «Οι πρακτικές της Google πρέπει να διερευνηθούν εις βάθος από τις αμερικανικές Αρχές, καθώς η Google υιοθετεί αθέμιτες πρακτικές σε πολλές κάθετες αγορές, γεγονός που βλάπτει τους καταναλωτές και περιορίζει τη δυνατότητα άλλων εταιρειών να ανταγωνιστούν.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home