Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Νέος πέθανε λόγω των Video Games

http://static.howstuffworks.com/gif/best-games-never-made-6.jpg

Ο Chris Staniforth, 20 ετών, ο οποίος και έπαιζε μέχρι και 12 ώρες συνεχόμενα, πέθανε το περασμένο Μάιο από θρόμβωση, η οποία και προκάλεσε πνευμονικό οίδημα.

Η θρόμβωση μπορεί να δημιουργηθεί από μεγάλες περιόδους ακινησίας, η οποία και είναι θανατηφόρος αν οι θρόμβοι φτάσουν στους πνεύμονες.

Ο πατέρας του Chris Staniforth, ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης για τους κινδύνους του πολύωρου παιξίματος video games.

Η καταγεγραμμένη gaming δραστηριότητα του Chris έδειξε ότι αρκετές φορές έπαιζε διαδικτυακά παιχνίδια με το XBOX360 του μέχρι και 12 ώρες συνεχόμενα.

Ο πατέρας του Chris, μετά από έρευνα σε συνεργασία με ιατροδικαστές, έφτασε στο συμπέρασμα, ότι δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ του γιού του ακίνητου στο γραφείο να παίζει, με κάποιου που μένει ακίνητος στη καρέκλα αεροπλάνου για πολλές ώρες (όπου έχει αποδειχθεί ο κίνδυνος θρόμβωσης).

" Το να κάθεσαι ακίνητος είναι ο πραγματικός κίνδυνος", δηλώνει ο πατέρας. "Του γιού μου του άρεσε να παίζει παιχνίδια και πολλές φορές έμενε ξύπνιος όλο το βράδι. Εκατομμύρια ατόμων παίζουν αυτά τα παιχνίδια για πολλές ώρες συνεχόμενα. Πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους."

Ο κύριος Staniforth δεν κατηγορεί τα παιχνίδια τα ίδια, αλλά θέλει να επισημάνει τον αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης που προκαλείται από την ακινησία. Αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία δημιουργίας ενημερωτικής ιστοσελίδας.

Σε ανακοίνωσή της, η Microsoft, η οποία και κατασκευάζει το XBOX360, δήλωσε ότι πάντα ενθαρρύνει το υπεύθυνο παίξιμο βιντεο παιχνιδιών, μέσω ενημερωτικών εκστρατειών όπως το Play Smart, Play Safe. Επίσης συστήνει στους gamers να κάνουν τακτικά διαλείματα για να αθλούνται αλλά και για να έχουν χρόνο για άλλες ασχολίες.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home