Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Mozilla Browser ID : Η λύση στα πολλαπλά Passwords



Ένα βάσανο για πολλούς ξεχασιάρηδες χρήστες είναι η απομνημόνευση των εκατοντάδων πολλές φορές passwords που χρειαζεται να θυμούντε κάθε φορά για να μπούν σε κάποιο Διαδικτυακό τόπο.

Οι άνθρωποι του Mozilla Foundation φρόντισαν γι’ αυτό, δημιουργώντας το "Browser ID" το οποίο και θα είναι υπεύθυνο για την απομνημόνευση και χρήση όλων των κωδικών πρόσβασης μας.

Πρόκειται για μια υπηρεσία στην οποία κάνεις sign-up και δίνεις το email σου. Στη συνέχεια σου αποστέλλεται ένας σύνδεσμος, τον οποίο καλείσαι να κλικάρεις για να αποδείξεις ότι το email είναι όντως δικό σου.

Κάνοντας sign-up, δημιουργείς ένα νέο κωδικό πρόσβασης, αλλά αυτός δε θα προστεθεί στην ατελείωτη λίστα σου, ίσα ίσα θα αντικαταστήσει όλους τους υπόλοιπους.

Έτσι, κάθε φορά που θα σερφάρεις στο Διαδίκτυο και θα θες να κάνεις log in σε κάποια ιστοσελίδα, εφόσον αυτή υποστηρίζει το Browser ID, θα μπορείς να το χρησιμοποιείς, γλυτώνοντας από τη διαδικασία του να δημιουργείς νέους λογαριασμούς κάθε φορά.

Το εγχείρημα βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να υιοθετηθεί από όλες τις ιστοσελίδες, ωστόσο η χρηστικότητά του είναι προφανής.

[via]

Labels: , , , ,

4 Comments:

At 22 July, 2011 01:08 Anonymous ktsak said...

Εχουμε ηδη το 1password, το οποιο λειτουργει τελεια με τον ιδιο τροπο. Οποτε απομιμηση αυτου ειναι. τεσπα, καλη προσπαθεια

 
At 22 July, 2011 09:58 Anonymous MinO said...

Δεν δουλευει οπως το 1password ειναι λιγο πιο διαφορετικό καθως το ενα κανε store passwords ενω το αλλο συνδεεται και παιζει με το master pass του browser id

 
At 22 July, 2011 13:40 Anonymous Anonymous said...

Καλο ακουγετε γιατι αρχιζουμε και μεγαλονουμε!!!

Gianni

 
At 22 July, 2011 16:38 Anonymous MinO said...

Γεια σου ρε Γιάννη παικτούρ...

 

Post a Comment

<< Home