Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



McAfee: Προειδοποιεί για Car Hacking



Μία νέα έκθεση της εταιρείας λογισμικού ασφάλειας McAfee προειδοποιεί για πιθανή στοχοποίηση των αυτοκινήτων από τους hackers. Στο έγγραφο της η εταιρεία περιγράφει ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι αν τα ολοένα και περισσότερα δικτυωμένα αυτοκίνητα δεχθούν επιθέσεις από hackers.

Στο κεφάλαιο της έκθεσης με τίτλο Car Hacks Exposed, η McAfee υπογραμμίζει την σημασία των αποτελεσμάτων των ερευνών που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, του Σαν Ντιέγο και της Ουάσινγκτον. Σε μία εξ αυτών των ερευνών υποστηρίζεται πως το σύστημα ασφάλειας του αυτοκινήτου (immobilizer) μπορεί να παραβιαστεί με την χρήση του λογισμικού CarShark, αν ο hacker αποκτήσει φυσική πρόσβαση στο όχημα.

Στην ίδια έρευνα εξετάστηκε το σενάριο ηλεκτρονικής επίθεσης στο όχημα μέσω Bluetooth. Με την μέθοδο που ακολουθήθηκε ο επιτιθέμενος θα μπορούσε να αποκτήσει τον έλεγχο οποιασδήποτε συσκευής η οποία είναι συνδεδεμένη στο αυτοκίνητο, όπως ένα smartphone ή ένα tablet.

Μία άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα και το Πανεπιστήμιο Rutgers κατέληξε πως είναι πιθανή η παραβίαση RFID tags τα οποία κάποια οχήματα χρησιμοποιούν στους αισθητήρες πίεσης των ελαστικών. Αυτού του είδους η επίθεση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσει ένα όχημα, αν και δεν έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα παρόμοιες προσπάθειες.

Το πιο ανησυχητικό σενάριο μοιάζει να είναι εκείνο που συνδυάζει την ασύρματη επίθεση και την επίθεση μέσω CarShark. Σε αυτήν την περίπτωση ο επιτιθέμενος θα μπορούσε να ελέγξει το ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας του αυτοκινήτου (immobilzer) και να το απενεργοποιήσει από απόσταση.

Όπως και να έχει στην σημερινή ηλεκτρονική εποχή που διανύουμε, όλα τα παραπάνω είναι αναμενόμενα και σίγουρα οι εταιρίες κατασκευής θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν αυτές τις "απειλές" εάν θέλουν να προσελκύσουν νέους πελάτες.

[via]

Labels: , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home