Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Virus Alert:Επικίνδυνο trojan για Mac



Μπορεί μεν οι Mac να έχουν ανεβεί στις προτιμήσεις των χρηστών λόγω του ξεχωριστού τρόπου σκέψης που μας έχει συνηθίσει η Apple, αλλά όλο και πιο συχνά βλέπουμε ότι από πλευράς ασφαλείας δεν τα πάνε και τόσο καλά.

Συγκεκριμένα το τελευταίο πλήγμα είναι ένα αρκετά επικίνδυνο trojan, με την ονομασία Trojan-Dropper:OSX/Revir.A, του οποίου και ο μολυσμένος κώδικας κατεβαίνει στο Mac μέσω αρχείου PDF.

Το ύπουλο trojan εγκαθιστά μια υποτυπώδη βάση Apache server στο μηχάνημά σας και το μετατρέπει σε bot, αποκαλύπτοντας στον επιτιθέμενο τα πάντα γύρω από τον υπολογιστή σας και τη δραστηριότητά σας. Όπως αναφέρει η εταιρεία F-Secure, η οποία το εντόπισε, το trojan αυτό είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί, από αντίστοιχα PDF malware.

Το επικίνδυνο PDF κατεβαίνει μέσα από smap mails, οπότε προσέχετε τι κατεβάζετε και ποιο e-mail ανοίγετε, γιατί, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαπιστωθεί αν τα διάφορα προγράμματα ασφαλείας μπορούν να εντοπίσουν την καινούρια απειλή με επιτυχία!

Για αυτό λοιπόν όσοι έχετε mac θα πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί με τα pdf, μέχρι να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος .

[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home