Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Carrier IQ: Αποστέλλει Δεδομένα χωρίς έγκριση



Την ύπαρξη ενός κρυφού λογισμικού, που δρα όπως τα "rootkit"και είναι εγκατεστημένο σε εκατομμύρια smartphones και κινητά τηλέφωνα ανακάλυψε 25χρονος αναλυτής.

Η εν λόγω εφαρμογή με όνομα Carrier IQ που υπάρχει σε όλα τα Android, BlackBerry και Nokia κινητά, καταγράφει τα πάντα (SMS, encrypted searches, όνομα κατόχου) σχετικά με την χρήση της συσκευής και στέλνει όλα αυτά τα στοιχεία στους carriers και τους κατασκευαστές ώστε να κάνουν έλεγχο ποιότητας.

Η κατασκευάστρια του λογισμικού αρνείται τις κατηγορίες και μάλιστα απείλησε με νομικές ενέργειες μέχρι ο 25χρονος Trevor Eckhart να λάβει την υποστήριξη του Electronic Frontier Foundation και να αναγκαστεί να αποσύρει τις απειλές.

Το Carrier IQ δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί χωρίς rooting και αντικατάστασης του λογισμικού της συσκευής, ενώ αποστέλλει δεδομένα ακόμα και αν δεν υπάρχει σύνδεση data, μόλις βρει δίκτυο WiFi και συνδεθεί η συσκευή σε αυτό.

[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home