Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Υπό ενιαίο όνομα όλοι οι δορυφόροι της Eutelsat



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eutelsat Communications από την 1η Μαρτίου 2012 όλοι οι δορυφόροι του ομίλου αποκτούν ενιαία ονομασία στην οποία θα περιλαμβάνεται το όνομα Eutelsat.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ημερομηνία αυτή, κάθε δορυφόρος θα χαρακτηρίζεται από το όνομα Eutelsat, έναν αριθμό που υποδεικνύει την τροχιακή του θέση, και ένα γράμμα το οποίο θα έχει σχέση με τη φορά της τροχιάς του. Το νέο αυτό σύστημα ονοματοδοσίας εντάσσεται στην προσπάθεια της Eutelsat να δώσει στους δορυφόρους της μια ομοιόμορφη και αναγνωρίσιμη ταυτότητα.

Το λογικό σχήμα που επέλεξε η Eutelsat για το σχηματισμό των νέων ονομάτων θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο να καταλαβαίνουν αμέσως τη θέση ενός δορυφόρου – στοιχείο-κλειδί αν μιλάμε για εμπορικούς δορυφόρους, καθώς και την χρονική σειρά με την οποία έφτασε στο συγκεκριμένη τροχιακή γειτονιά.

Για παράδειγμα, οι δορυφόροι που βρίσκονται τώρα σε τροχιά θα μετονομαστούν ως εξής:

• Ο δορυφόρος W6 στις 21.5° East θα γίνει EUTELSAT 21A.

Για ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια, το όνομα των τεσσάρων δορυφόρων που βρίσκονται στη ‘Δύση’ θα εμπεριέχει και τη λέξη West. Για παράδειγμα:

• Ο ATLANTIC BIRD 2 θα μετονομαστεί σε EUTELSAT 8 West A.

Όσον αφορά το brand HOT BIRD το οποίο χρησιμοποιεί η Eutelsat για περισσότερα από 20 χρόνια, έχοντας κερδίσει την αναγνώριση και την αποδοχή του κόσμου της δορυφορικής τηλεόρασης, θα διατηρηθεί. Μάλιστα, θα συνδεθεί ακόμη πιο στενά με το όνομα της Eutelsat υιοθετώντας το σύστημα αρίθμησης των υπόλοιπων δορυφόρων της εταιρείας.

Για παράδειγμα ο HOT BIRD 6 θα μετονομαστεί σε EUTELSAT HOT BIRD 13A. Tο ίδιο σύστημα θα ισχύσει και για τον KA-SAT.

Η Eutelsat αποφάσισε να προχωρήσει στην υιοθέτηση των νέων ονομάτων μετά από μια τρίμηνη περίοδο προετοιμασίας, από την 1η Δεκεμβρίου 2011 έως την 1η Μαρτίου 2012, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει οποιαδήποτε πιθανή επίπτωση στις δραστηριότητες των εμπορικών της συνεργατών.

Έτσι, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για τον προγραμματισμό των απαραίτητων κινήσεων που θα επιτρέψουν η αλλαγή της 1ης Μαρτίου 2012 να μην έχει καμία επίπτωση σε κανέναν από τους εμπλεκόμενους.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home