Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



MAC OS X: Εμφανίστηκε Nέο Trojan



Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο θόρυβος με το trojan Flashback και ένα νέο malware έχει κάνει την εμφάνισή του απειλώντας για ακόμη μια φορά τους υπολογιστές της Apple.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το το Troj/DocOSXDr-A το οποίο αποτελεί παραλλαγή του Backdoor.OSX.SabPub.a και εκμεταλλεύεται ένα κενό ασφαλείας των αρχείων Word.

Σε αντίθεση όμως με το Backdoor.OSX.SabPub.a δεν στηρίζεται στα προβλήματα που παρουσιάζουν παλιότερες εκδόσεις Java πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες Mac δεν πρόκειται να προστατευθούν απλώς εγκαθιστώντας την τελευταία έκδοση Java.

Αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι κάτοχοι Microsoft Office 2004 και Microsoft Office 2008 για Mac οι οποίοι δεν έχουν κάνει τα σχετικά update. Οι μεταγενέστερες εκδόσεις του Office δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι ότι η Apple έχει επαναπαυτεί στις δάφνες της ελέω iPhone και iPad έχοντας αφήσει ολίγον τι στην τύχη του το OS X, κάτι που μετά τα τελευταία γεγονότα είναι σίγουρο ότι θα μπαλώσει τις "τρύπες" με νέα updates.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home