Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Piracy: Η ΙΡ δεν αρκεί για ταυτοποίηση



Πιθανό εμπόδιο στις προσπάθειες των MPAA και RIAA για την πάταξη της πειρατείας, αποτελεί η απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή στις ΗΠΑ ότι μια διεύθυνση ΙΡ από μόνη της δεν είναι αρκετή ώστε ένα άτομο να κατηγορηθεί για παράνομη λήψη αρχείων.

Μια διεύθυνση ΙΡ προσδιορίζει μόνο την τοποθεσία στην οποία μπορεί να βρίσκεται οποιοσδήποτε αριθμός συσκευών συνδεδεμένων στο διαδίκτυο δήλωσε μεταξύ των άλλων ο δικαστής Gary R. Brown, του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην ανατολική περιφέρεια της Νέας Υόρκης, σε μια απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα.

"Επομένως δεν είναι βέβαιο ότι το άτομο από μια διεύθυνση ΙΡ πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη λειτουργία στον υπολογιστή, σε αυτή την περίπτωση φερόμενη ως παράνομη πράξη είναι η λήψη μιας ταινίας πορνό, από ότι θα ήταν αν λέγαμε πως ένα άτομο που πληρώνει έναν λογαριασμό τηλεφώνου κάνει μια συγκεκριμένη τηλεφωνική κλήση.

Οι περισσότερες, αν όχι όλες, από τις διευθύνσεις ΙΡ αντιστοιχούν στην πραγματικότητα σε κάποιον ασύρματο ή όχι δρομολογητή πράγμα που σημαίνει ότι ενώ ο πάροχος θα ανακοινώνει το όνομα του κατόχου, ο φερόμενος ως παραβάτης θα μπορούσε να είναι όντως ο ίδιος αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να είναι κάποιο μέλος της οικογενείας του, ένας εργαζόμενος, κάποιος επισκέπτης, γείτονας ή ακόμα και κάποιος παρείσακτος", αναφέρει ο κος Brown στην 26σέλιδη απόφαση του.

Ο δικαστής Brown πρότεινε την απόρριψη της υπόθεσης αυτής, στην οποία κατηγορούνται άτομα που δεν είναι γνωστή η ταυτότητα τους για παράνομη λήψη ταινιών, διότι είναι απίθανο να εξακριβωθεί η ταυτότητα κάποιου που συνδέθηκε σε μια συσκευή ώστε να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος.

Η απόφαση αυτή βγήκε τη χρονική στιγμή κατά την οποία η Voltage Pictures, δημιουργός της ταινίας "The Hurt Locker", ξεκίνησε έναν νέο κύκλο αγωγών εναντίων 2500 χρηστών κατηγορώντας τους για παράνομη λήψη της ταινίας και ελπίζει να πάρει δικαστική απόφαση για την αποκάλυψη των "διαμοιραστών" μέσω των διευθύνσεων ΙΡ τους. Πράγμα πολύ δύσκολο μετά από αυτή την απόφαση.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home