Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Flame malware: Βρέθηκε επιτέλους Antivirus


Το Ιράν εξουδετέρωσε τον ιό υπολογιστών Flame που εντοπίστηκε πρόσφατα να κατακλέβει επί 5 χρόνια εμπιστευτικές πληροφορίες από Η/Υ σε χώρες της Μέσης Ανατολής! Ο ιός εντοπίστηκε από το ρωσικό Εργαστήριο Kaspersky.

Το ιρανικό Κέντρο Καταπολέμησης των Απειλών του Κυβερνοχώρου (CERT) ανακοίνωσε τη δημιουργία μέσου αντιμετώπισης του πανίσχυρου αυτού ιού των υπολογιστών, μεταδίδει το BBC News.Εκπρόσωποι του CERT δήλωσαν ότι το αντιικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε στις αρχές Μαΐου και σύντομα θα είναι προσιτό σε υπηρεσίες, που μπορούν να απειληθούν από τη μόλυνση.

Το μέσο αυτό είναι ικανό τόσο να προστατεύσει από τη μόλυνση, όσο και να «θεραπεύσει» τους ήδη μολυσμένους υπολογιστές. Ο Flame (Φλόγα) παρουσιάζει τον εαυτό του ως αρχείο του λειτουργικού συστήματος και δεν αναγνωρίζεται από τα υπάρχοντα αντιικά μέσα.

Όλες οι υποψίες για την δημιουργία του ιού «Flame» , πέφτουν τώρα πάνω στην ισραηλινή υπηρεσία αντικατασκοπίας Μοσάντ, κάτι που, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχτηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ισραήλ k. Μοσέ Γιαλόν, που χαρακτήρισε το «Flame» ως ένα σημαντικό τμήμα του ισραηλινού οπλοστασίου κατά του Ιράν.

«Για κάθε έναν που θεωρεί ότι η απειλή από το Ιράν είναι υπαρκτή και επικίνδυνη, είναι λογικό να υποθέτει ότι λαμβάνουμε κάθε είδους μέτρα για την ανάσχεση της απειλής αυτής. Το Ισραήλ είναι μια χώρα που έχει την ευλογία να διαθέτει μεγάλες τεχνολογικές ικανότητες, ενώ τα εργαλεία αυτά ανοίγουν πολλές νέες οδούς», είπε ο Γιαλόν, που απέφυγε, ωστόσο, να αποδώσει ξεκάθαρα τη χρήση του ιού στην Μοσάντ.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μέσω ειδικής υπηρεσίας προστασίας των υποδομών των κρατών μελών του, ετοιμάζεται να εκδώσει ειδική προειδοποίηση για τον Flame καθώς τον θεωρεί από τις χειρότερες cyber απειλές που έχουν προκύψει στον δικτυωμένο κόσμο.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home