Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Διαδικτυακός πόλεμος Κίνας και Ιαπωνίας


Σε άλλο επίπεδο είναι πλέον η κρίση μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα με αναφορές από το Τόκιο, η ιστοσελίδα ενός ιαπωνικού υπουργείου αλλά και άλλοι 18 ιαπωνικοί ιστότοποι έγιναν στόχος πειρατείας τις τελευταίες ημέρες, πιθανότατα από Κινέζους.

Στις περισσότερες από τις ιστοσελίδες αυτές εμφανίστηκαν μηνύματα που αναφέρουν ότι τα διαφιλονικούμενα νησιά Ντιαογού (ή Σενκάκου, όπως τα αποκαλούν στην Ιαπωνία), ανήκουν στην Κίνα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική αστυνομία, περίπου 300 ιαπωνικοί οργανισμοί έχουν χαρακτηριστεί «πιθανοί στόχοι» από την Union Honker, μια ομάδα Κινέζων κυβερνοπειρατών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών, υπό την επίβλεψη του οποίου τελούν τα ταχυδρομεία και οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών.

Η ιστοσελίδα της στατιστικής υπηρεσίας του συγκεκριμένου υπουργείου κατέρρευσε επειδή δέχτηκε υπερβολικά υψηλό αριθμό αιτημάτων εξυπηρέτησης, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει. Το απόγευμα της Κυριακής, όταν η επίθεση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της, το 95% των αιτήσεων εξυπηρέτησης προερχόταν από την Κίνα, εξήγησε ο υπουργός Τατσούο Καβαμπάτα.

Η ένταση μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας έχει κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες, αφού το Τόκιο αποφάσισε να αγοράσει τα ακατοίκητα νησάκια που απέχουν 400 χιλιόμετρα δυτικά της Οκινάουα, ενώ τα νησιά αυτά εκτός από την Κίνα διεκδικούνται και από την Ταϊβάν.


[via]

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home