Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Πρόγραμμα PRISM by NSA


prism_nsa

Οι Hackers (sic)που συνδέονται με την ομάδα των Anonymous έχουν διαρρεύσει ένα υπόμνημα του Υπουργείου Άμυνας της Αμερικής σχετικά με το project PRISM.

Σ’ αυτό το υπόμνημα, αποκαλύπτεται ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας έχει συγκεντρώσει, κρυφά, πληροφορίες για εκατομμύρια Αμερικανών εδώ και πολλά χρόνια.

Δείτε τα σχετικά άρθρα, αν δεν είσαστε ενήμεροι:
  1. H NSA παίρνει δεδομένα μας απευθείας από τους servers των πολυεθνικών του διαδικτύου
  2. H ΝSA έχει πλέον στην διάθεση της το μεγαλύτερο κέντρο υποκλοπών
  3. ΝSA – FBI η σειρά Person Of Interest και το εγχειρίδιο χρήσης
Οι χακτιβιστές, οι οποίοι έχουν αναζητήσει πλήρη διαφάνεια στο Διαδίκτυο και αλλού, δημοσίευσαν συνολικά δεκατρία έγγραφα, ένα από τα οποία σκιαγραφεί το «NetOps Strategic Vision»), δηλαδή το Στρατηγικό Όραμα (όπου Όραμα, καλά οργανωμένο Σχέδιο) της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την παρακολούθηση ολόκληρου του Διαδικτύου.
Τα έγγραφα ως επί το πλείστον είναι από το 2008 και μετά, τότε δηλαδή που η κυβέρνηση φέρεται να άρχισε να χρησιμοποιεί το PRISM προκειμένου να συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών από τους servers των τεχνολογικών εταιρειών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται  η Microsoft και η Yahoo.
Μία παρουσίαση διαφανειών (slideshow) της NSA που δημοσιεύθηκε την 6η Ιουνίου 2013, ημέρα Πέμπτη, από την Guardian και την Washington Post αποκαλύπτει ότι οι Υπηρεσίες Πληροφοριών απέκτησαν αρχικά πρόσβαση στην Google τον Ιανουάριο του 2009 και στο Facebook τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

PRISM

Σε ένα έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως:
Το σχέδιο NetOps μαζί με το Παγκόσμιο Δίκτυο Πληροφοριών θα μεταμορφώσει και θα υποστηρίξει δυναμικά τη νέα μαχητική (συγκεκριμένα αναφέρεται η λέξη warfighting που παραπέμπει σε πόλεμο), την ευφυΐα, και τις επιχειρηματικές διαδικασίες και επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες˙ όλα αυτά εν ευθέτω χρόνο.
Το μελλοντικό Παγκόσμιο Δίκτυο Πληροφοριών θα οδηγήσει σε ένα πιο πλούσιο και καθαρό περιβάλλον πληροφόρησης που θα απαρτίζεται από κοινές υπηρεσίες και δυνατότητες που θα βασίζονται στις προηγμένες τεχνολογίες.
Το Παγκόσμιο αυτό Δίκτυο Πληροφοριών θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δίκτυα εικονικής πραγματικότητας (virtual networks) για τη διασύνδεση οποιουδήποτε, οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με κάθε είδους πληροφορίες μέσω ήχου, βίντεο, εικόνων ή κειμένων.
Βεβαίως, θα έχει να αντιμετωπίσει μεγαλύτερη απειλές αναφορικά με την ασφάλεια και στην αντιμετώπιση αυτών των απειλών θα βοηθήσει το Σχέδιο NetOps.
-Βλέπετε? Μας δίνουν και την… τέλεια δικαιολογία για την επιβολή του εν λόγω σχεδίου. Και δεν είναι άλλη από την προσφιλή τους˙ πάνω από όλα η ασφάλεια…-
Μεγάλο μέρος των εγγράφων που διέρρευσαν περιέχει ασαφή γλώσσα.
Είναι τα σημεία όπου περιγράφονται οι επιθυμητοί στόχοι του «Vision NetOps», χωρίς φυσικά να δίνονται λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η επιτήρηση -για την οποία κόπτονται- θα πραγματοποιείται.
Ούτε, βεβαίως, δίνεται καμία διευκρίνηση για το ποια είναι τα άτομα ή οι ομάδες στις οποίες αναφέρεται η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας.
Οι Anonymous, ωστόσο, υπενθυμίζουν στους αναγνώστες να διαμοιράζονται τα έγγραφα πριν «αυτοί» προσπαθήσουν να τα εξαφανίσουν.
Όπως χαρακτηριστικά λένε:
Οι Anonymous έχουν στα χέρια τους κάποια έγγραφα που «αυτοί» δεν θέλουν να τα δείτε και προς μεγάλη δυσαρέσκεια «τους», τα έχουμε βρει και τα δίνουμε σε όλους εσάς.
Αυτό συμβαίνει σε περισσότερες από 35 χώρες και γίνεται σε συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις και συνεργάτες πληροφοριών σε όλο τον κόσμο.
Όλα αυτά τα βγάζουμε στη δημοσιότητα έτσι ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πόσο λίγα είναι τα δικαιώματα που έχετε.
prism nsa
 
Όλα αυτά βέβαια με κάποια επιφύλαξη και φυσικά μην μπερδεύουμε τους “πραγματικούς hackers”, με το κάθε βαρεμένο παιδαρέλι που φοράει μια μάσκα του Guy Fawkes και φτιάχνουν κάποια σελίδα στο Facebook (που αλλού;) και την ονομάζουν #OpGreece η όπως αλλιώς.

Σε κάθε περίπτωση το μόνο βέβαιο είναι πως η NSA, έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις παγκόσμιες επικοινωνίες κάθε είδους (θυμόσαστε άραγε το Echelon;)….

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home