Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Microsoft Windows Azure : Κατασκοπεύει χρήστες Ubuntu και SUSE Cloud


Πριν πούμε ο,τιδήποτε άλλο να διευκρινίσουμε πως το Windows Azure είναι η εταιρική πρόταση της της Microsoft για cloud comouting.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια επεκτάσιμη internet-πλατφόρμα cloud-based υπηρεσιών που φιλοξενείτε στα data-centers της Microsoft.
Το Windows Azure παρέχει στους προγραμματιστές εργαλεία για την εκτέλεση εφαρμογών on-demand και scalable storage που επιτρέπουν την εγκατάσταση και επέκταση web εφαρμογών στο Internet, καθώς και την διαχείριση τους χρησιμοποιώντας τα data-centers της Microsoft.
 Το cloud computing είναι ένα μοντέλο που επιτρέπει ευέλικτη, on-demand δικτυακή πρόσβαση σε ένα κοινόχρηστο σύνολο παραμετροποιήσιμων υπολογιστικών πόρων (όπως δίκτυα, servers, αποθηκευτικοί χώροι, εφαρμογές και υπηρεσίες), το οποίο μπορεί να τροφοδοτηθεί γρήγορα και να διατεθεί με ελάχιστη προσπάθεια διαχείρισης ή αλληλεπίδραση με τον πάροχο της υπηρεσίας. Αυτό το cloud μοντέλο προωθεί την διαθεσιμότητα και αποτελείται από πέντε βασικά χαρακτηριστικά, τρία μοντέλα παροχής υπηρεσιών, και τέσσερα μοντέλα ανάπτυξης.
Το ξέρατε, λοιπόν, πως όταν τρέχετε τις διανομές GNU Linux στο Windows Azure είναι σα να το πάτε φιρί φιρί, όχι μόνο να φορολογηθείτε από τη Microsoft αλλά και να υπόκεισθε στην παρακολούθηση της Microsoft και των NSA/CIA;
Κανονικά, οι υπολογιστές δεν θα έπρεπε να βγαίνουν στην αγορά με προ-εγκατεστημένα  τα Windows επειδή οι υπολογιστές αυτοί είναι πλέον συσκευές κατάσκοποι, την ίδια ακριβώς στιγμή που τους βγάζουμε έξω από το κουτί τους (είναι οι κερκόπορτες της  NSA στα Windows) και καμμία κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αγγίζει πλέον, ποτέ και τίποτα από τη Microsoft (παρά τα ανόητα παιχνίδια προώθησης)˙ τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζουν πολύ καλά πως η NSA κατασκοπεύει και τις κυβερνήσεις «συμμάχους».

Τα πάντα άλλαξαν από τη στιγμή που ο Snowden έβγαλε στη φόρα στοιχεία που αποδεικνύουν αυτό που πολλοί από εμάς γνωρίζαμε ήδη, εδώ και χρόνια.
Μόλις την περασμένη Τρίτη 9 Ιουλίου 2013,  έγινε γνωστή μία ακόμα δέσμη από κερκόπορτες των Windows. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή αλλά για να πειστούν όλοι εκείνοι που λένε
Ντάξει, αυτά είναι παλιά νέα, τίποτα καινούριο;
Γνωστοποιούνται από πριν, παρακαλώ, στη NSA οι «τρύπες»˙ πριν ακόμα τεθούν σε λειτουργία!
Όντως, πολλοί άνθρωποι έχουν αλλάξει την οπτική (του ωχ-αδερφισμού) με την οποία έβλεπαν τα πράγματα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο Snowden έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν την επιτήρησή μας από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Dan Gilmore, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας, αρθρογράφος τεχνολογικών θεμάτων αλλά (πέραν των άλλων) και διευθυντής του Knight Center for Digital Media Entrepreneurship:
Πριν από λίγες ημέρες η ίδια η Microsoft επιβεβαίωσε πως συμμετέχει στην κατασκοπεία και στις υποκλοπές, όχι μόνο μέσω του Skype (σε απευθείας σύνδεση) αλλά επιτρέπει και σε τρίτους να πράττουν το ίδιο.
Και δεν μιλάμε για κατασκευαστικό ελάττωμα σχεδιασμού˙ γίνεται εκ προθέσεως.
Ύστερα από όλα αυτά, λοιπόν, πώς μπορεί πλέον μία επιχείρηση να δείξει εμπιστοσύνη στη Microsoft;
Ένας άλλος συγγραφέας, ο Δρ Glyn Moody, τον Ιανουάριο του 2011 αντέκρουσε το βιβλίο «Μελέτη» κατά του Λογισμικού του Ανοιχτού Κώδικα, το οποίοχρηματοδοτήθηκε από τη Microsoft.
Όταν ο Δρ Glyn Moody, που αρθρογραφεί στην The Guardian, έμαθε για τις κερκόπορτες της NSA, έγραψε το άρθρο:
Πώς μπορεί η οιαδήποτε εταιρεία, ποτέ ξανά, να δείξει Εμπιστοσύνη στη Microsoft;
Κίνησε το ενδιαφέρον του κόσμου και πολλοί αρθρογράφοι το μετέφρασαν σε διάφορες γλώσσες. Το ρεζουμέ του εν λόγω άρθρου είναι πως όποιος εξακολουθεί και εμπιστεύεται τη Microsoft, πολύ απλά, αξίζει το βραβείο Δαρβίνου.
Η είδηση ​​για τη συμπαιγνία Microsoft-NSA πήρε μεγάλες διαστάσεις από τον τύπο, όπως και από ορισμένες ιστοσελίδες, διαφόρων εθνικοτήτων, που τάσσονται υπέρ του ΕΛΛΑΚ (βρήκα πάνω από εκατό τίτλους, όσο ερευνούσα το θέμα).
Η είδηση αυτής της συμπαιγνίας είναι ένα δυνατό πλήγμα για τη Microsoft, η οποία αγωνίζεται να ξεφύγει από κάτι που, απλά, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η Microsoft φαίνεται να συνωμοτεί με την NSA (το PRISM παραθέτει τη Microsoft ως τον πρώτο εταίρο!). Το χειρότερο είναι πως η εταιρεία έχασε την αξιοπιστία της αφού πιάστηκε να λέει ψέμματα στο κοινό.
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε, η επιτήρηση θα έπρεπε να είναι αναμενόμενη και όχι απλά μια θεωρία ή μια εικασία.
Στο στάδιο αυτό, ο οποιοσδήποτε φερθεί τόσο ανόητα ώστε να αποθηκεύσει κάτι στην υπηρεσία Cloud της Microsoft Azure, ε, τότε του αξίζει να τον κατασκοπεύουν.
Η Canonical (η εταιρεία πίσω απο το Ubuntu), φέρθηκε τόσο ανόητα ώστε να καταλήξει να βοηθάει τους εγκληματίες, από τη στιγμή που υπέγραψε μια συμφωνία με το… διάολο (Azure).
Αλλά, ούτως ή άλλως, δεν μπορείς να πεις ότι η Canonical νοιάζεται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών της.
Δίνει στην Amazon (εξ ου και η NSA) κάποια δεδομένα σχετικά με τις αναζητήσεις των χρηστών της˙ κάτι που ακόμη και η Microsoft δεν το έχει κάνει, όχι μέχρι τώρα τουλάχιστον (αν και υπάρχουν άλλες εκθέσεις στις οποίες ο Richard Stallman λέει ότι αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια). Γνωρίζοντας ότι η Microsoft χρησιμοποιεί ψεύτικη / πλασματική «κρυπτογράφηση» στις κερκόπορτες, μην περιμένετε να είστε ασφαλείς.
Η Microsoft δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι ασφαλής αλλά για να εξυπηρετεί την «εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ, κάτι δηλαδή που ουσιαστικά σημαίνει πως υπηρετεί τα συμφέροντα της Αμερικής -όποια και αν είναι αυτά, τέλος πάντων.
Δεδομένης της χρηματοοικονομικής εξάρτησης της SUSE από τη Microsoft, δεν προκαλεί έκπληξη η διαπίστωση ότι φιλοξενείται στους διακομιστές της Microsoft, που εποπτεύονται από την NSA.  Στη συνέντευξη που έδωσε ο κύριος τεχνολόγος της SUSE, την 11η Ιουλίου 2013, γίνεται ηλίου φαεινότερο ότι σχεδόν στο σύνολο της συνέντευξής του μιλάει για τη Microsoft και λέει:

Η αντιπαράθεση της MS και του Linux είναι πλέον Παρελθόν: Peter Lees, Suse

To  SUSE Linux έχει την τιμή να είναι η μοναδική επιχείρηση Linux που την συνιστούν η Microsoft και η VMware (η VMware είναι εταιρεία που παρέχει λογισμικό εικονικοποίησης).
Η Microsoft θα ήθελε να “φορολογήσει” το GNU / Linux, μέσω της SUSE, με ή χωρίς την Azure σε υποκείμενη >πλατφόρμα.
Οι δημοσιογράφοι (και όχι μόνο) Gilmore και Moody τάσσονται υπέρ του συναδέλφου τους John C. Dvorak, ο οποίος εξηγεί:

«Γιατί δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευόμαστε τη Microsoft» (μετά τις αποκαλύψεις NSA):

Αν κάποιος πρέπει να είναι τρελός από θυμό με τη NSA, για την όλη υποκλοπή που φαίνεται να συμβαίνει, αυτός ο κάποιος θα πρέπει να είναι το Υπουργείο Εμπορίου και όχι οι υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις δεν αποτελούν τόσο μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια όσο για την Εθνική Οικονομία.
Και αν ήμουν η Microsoft, θα είχα συσκέψεις επί εικοσιτετραώρου βάσεως προκειμένου να δω πώς θα διορθώσω τα όσα θα επακολουθήσουν και να δω πώς θα χειριστώ το τι μέλλει γενέσθαι.
Η Microsoft, παρά τις διαψεύσεις, φαίνεται να είναι ο, ας πούμε, ερωτικός σύντροφος της NSA. Προφανώς, παρακάμπτονται όλες οι μέθοδοι κρυπτογράφησης και οι όποιες άλλες μέθοδοι χρησιμοποίησε για να κρατήσει τα έγγραφα και τις επικοινωνίες ιδιωτικές και όλα τα δεδομένα των χρηστών είναι προσβάσιμα από την NSA και τα αφεντικά της. Αυτό σημαίνει ότι ένας τρίτος, για οποιονδήποτε λόγο, μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση σε εμπιστευτικές επιχειρηματικές συμφωνίες, ερωτικά γράμματα, κυβερνητικά απόρρητα υπομνήματα, έγγραφα συγχώνευσης, οικονομικές συναλλαγές, ενδο-εταιρικά σχήματα και ό,τι άλλο βάλετε κατά νου.
Όποιος, λοιπόν, βάζει το GNU / Linux στην Azure, να μην περιμένει να πληρώσει μόνον φόρο για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη Microsoft, αλλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι θα βρίσκεται και υπό την συνεχή εποπτεία της κυβέρνησης˙ για τα πάντα όμως.
Γνωρίζουμε ότι, όχι μόνον τα routers, αλλά και οι κεντρικοί servers στο σύνολό τους, έχουν κερκόπορτες.

Το Ελεύθερο λογισμικό και το GNU / Linux (το OpenCloud, στην περίπτωση μας), είναι ο τρόπος διαφυγής, εφόσον βέβαια δεν υπάρχει ιδιόκτητο bug.

Και όλα αυτά, ενώ η MS, μοιάζει να είναι στον κόσμο της ή απλά, μας δουλεύει

[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home