Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



θύμα ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων το Groklaw


Ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα Groklaw ότι θα διακόψει τη λειτουργία της. To Groklaw ήταν γνωστό για την ενεργή του κοινότητα και δραστηριοποιούταν στο χώρο της τεχνολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στα νομικά θέματα. 'Εχει καλύψει πολλές δικαστικές διαμάχες του χώρου και ήταν υπέρμαχος του ανοιχτού λογισμικού και της ελεύθερης διάδοσης ιδεών.

Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο διακοπής άλλων υπηρεσιών που εξασφάλιζαν ιδιωτικότητα επικοινωνιών:

Προηγήθηκαν ανακοινώσεις από το Lavabit και το Silent Mail που ανέφεραν ότι θα σταματήσουν να λειτουργούν, καθώς δε μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν την ιδιωτικότητα των δεδομένων που διατηρούν.

Το πρώτο μάλιστα είναι η υπηρεσία που είχε προτιμήσει να χρησιμοποιεί ο ίδιος ο Edward Snowden για την επικοινωνία του από το αεροδρόμιο της Μόσχας και βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Αμερικάνικο δημόσιο προσπαθώντας να διαφυλάξει τα δεδομένα του.

Μετά τις αποκαλύψεις του Snowden για το βαθμό της παρακολούθησης των παγκόσμιων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, έχουν αυξηθεί οι αναφορές υπηρεσιών που δέχονται πιέσεις να αποκαλύψουν στοιχεία χρηστών τους.
[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home