Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



[How Το:] Remove Medibuntu (τέλος του project)



H εξέλιξη είναι αυτή που διαμορφώνει και την παρουσία των διάφορων projects που υπάρχουν και μας συντροφεύουν επί χρόνια αρκετά εξ’ αυτών,παρέχοντας μας διευκολύνσεις και ευκολίες, στο Linux desktop μας.
Αυτά παύουν να υπάρχουν, όχι επειδή είναι άχρηστα ή ελλειπή, μα επειδή, με την ανάπτυξη του ίδιου του Linux desktop ξεπερνιούνται, έχοντας στην θέση τους πιο απλά και αποτελεσματικά πράγματα, τα οποία ίσως, κάποια στιγμή αργότερα να ξεπεραστούν και αυτά με νεότερα και ου το καθ’ εξής.
Ένα από αυτά τα πρότζεκτ, το οποίο μας αποχαιρετά είναι και το πασίγνωστο Medibuntu.

Medibuntu σημαίνει:
Multimedia, Entertainment & & Distractions In Ubuntu
Αυτό πρόκειται για ένα μια αποθετήριο από πακέτα λογισμικού που δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο Ubuntu, για νομικούς λόγους (δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, άδεια, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, νομικοί περιορισμοί στην ελευθερία του λόγου και της επικοινωνίας, περιορισμοί σχετικά με τη χρήση ορισμένων τύπων τεχνικής λύσης, όπως κρυπτογράφηση, κλπ).

Μέχρι και πολύ πρόσφατα, τόσο εμείς, όσο και όλες οι Linux ιστοσελίδες, το πρότειναν προς εγκατάσταση, καθώς ήταν ένας εύκολος τρόπος, ώστε οι χρήστες να έχουν όλα τα αναγκαία codecs για αναπαραγωγή διαχείριση multimedia.
Το αποθετήριο του Medibuntu λοιπόν, έχει σταματήσει πλέον να ενημερώνεται και είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλούς μήνες.

Ο Gauvain Pocentek από το πρότζεκτ, έκανε μια ανακοίνωση την 11η Σεπτεμβρίου (2013) για το Medibuntu και ο ίδιος συνιστά χρήστες που το χρησιμοποιούν να απενεργοποιήσουν το αποθετήριο.
-Όπως αναφέρει, σε αυτή την ανακοίνωση:
The Medibuntu repository has been maintained for several months, and has become more and more useless over the years. The project is now considered abandoned, and we recommend to disable the repository if you are using it.
Το αποθετήριο του Medibuntu έχει μπει σε παύση λειτουργίας εδώ και αρκετούς μήνες και έχει γίνει όλο και πιο άχρηστο με την πάροδο των ετών. Το έργο θεωρείται πλέον εγκαταλελειμμένο, και σας συνιστούμε να απενεργοποιήσετε το αποθετήριο αν το χρησιμοποιείτε.

Όσοι το έχετε σε Ubuntu/Mint συστήματα και θέλετε να το απεγκξατστήσετε θα πρέπει να δώσετε τις παρακάτω εντολές:

sudo apt-get purge medibuntu-keyring
sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list
sudo apt-get update

Εμείς, από πλευράς μας, να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους
που τόσα χρόνια προσέφεραν ένα σημαντικό βοήθημα σε αναρίθμητους ανθρώπους και ελπίζουμε να παραμείνουν ενεργοί με κάτι νέο και δυναμικό.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home