Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



iPhone: Πρώην μηχανικός της Apple αποκαλύπτει...

 
Έχουν περάσει ακριβώς 2 χρόνια από την ημέρα που ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs απεβίωσε. Ήταν διάφορα πράγματα για πολλούς ανθρώπους, αλλά για τους περισσότερους, ήταν γνωστός για την δημιουργία του iPhone και την εκκίνηση της επανάστασης των smartphone που άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε στο δρόμο.

Δημόσια, όλα αρχίσανε στις 9 Ιανουαρίου 2007, όταν ο Jobs αποκάλυψε το πρωτότυπο iPhone στην Macworld συνδιάσκεψη στο San Francisco. Αν και φαίνεται σαν μία κανονική 90άλεπτη παρουσίαση από τον Jobs, στην πραγματικότητα στα παρασκήνια δεν ήταν τίποτα τέτοιο. Σύμφωνα με τον Andy Grignon, τότε ανώτερο μηχανικό της Apple, ήταν ουσιαστικά ένα θαύμα.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες της Silicon Valley που κάνουν σκηνοθετημένες παρουσιάσεις προϊόντων, ο Jobs επέμεινε να κάνει μία ζωντανή παρουσίαση. Το πρόβλημα με αυτό ήταν ότι το iPhone εκείνη την στιγμή, ήταν γεμάτο bugs και προβλήματα. Για παράδειγμα, το τηλέφωνο μπορούσε να παίξει ένα μέρος μίας μουσικής ή video αλλά δε μπορούσε να τα παίξει ολόκληρα χωρίς να κρασάρει. Αν έστελνες ένα email και μετά σέρφαρες στο web δούλευε, αν το έκανες με την ανάποδη σειρά κράσαρε.

Αυτό σήμαινε για την ομάδα ανάπτυξης ότι έπρεπε να βρει την, όπως την λέγανε, "χρυσή" διαδρομή, μία σειρά από συγκεκριμένα βήματα σε συγκεκριμένη σειρά που θα ήταν η λιγότερο πιθανή να κάνει το τηλέφωνο να δυσλειτουργήσει. Και για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της αξιόπιστης λήψης σήματος μέσα σε ένα δωμάτιο που θα ήταν γεμάτο από δημοσιογράφους, ο Jobs έβαλε την Cingular Wireless (τώρα την αγόρασε η AT&T) να φέρει μία φορητή κεραία κινητής. Επίσης με την άδειά του, τα τηλέφωνα είχαν προγραμματιστεί έτσι ώστε να δείχνουν πάντα σήμα με 5 μπάρες, ανεξάρτητα την πραγματική ισχύ λήψης.

Πέραν από αυτά, υπήρχε ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπιστεί. Το πρωτότυπο iPhone είχε μόλις 128MB μνήμη και επειδή τα apps δεν ήταν ακόμα ολοκληρωμένα, ήταν υπερμεγέθη. Αυτό σήμαινε ότι γέμιζε η μνήμη του τηλεφώνου συχνά και έπρεπε να κάνει επανεκκίνηση για να ελευθερωθεί η μνήμη. Για να αντιμετωπίσει αυτό τον περιορισμό, ο Jobs χρησιμοποίησε πολλά iPhone στη σκηνή και όταν έπεφταν οι πόροι σε ένα από αυτά τότε το άλλαζε με ένα άλλο που μόλις είχε κάνει επανεκκίνηση.

Ο Jobs έκανε πρόβα την παρουσίαση αυτή για 5 ημέρες πριν από την επίσημη και όπως δήλωσε ο Grignon, σπάνια τον έβλεπε να τελειώνει την 90άλεπτη πρόβα χωρίς κανένα πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά στην επίσημη παρουσίαση, που μέτραγε πιο πολύ, ο Jobs κατάφερε και την έφερε εις πέρας χωρίς κανένα πρόβλημα μπροστά στο κόσμο και τα υπόλοιπα όπως λένε ανήκουν πλέον στην ιστορία.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home