Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Σκληροί δίσκοι με χωρητικότητα 6ΤΒ που έχουν ήλιο αντί αέρα


Το τμήμα αποθηκευτικών μέσων της Hitachi, HGST, που έχει εξαγοραστεί από την Western Digital, συνεχίζει να καινοτομεί όσον αφορά στην εν πολλοίς παρωχημένη πλέον τεχνολογία των σκληρών δίσκων.

Πριν από έναν χρόνο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει τη νέα τεχνολογία χρήσης ηλίου αντί για αέρα στο εσωτερικό των δίσκων και τα πρώτα προϊόντα πλέον βγήκαν στην αγορά.

Το ήλιο έχει μικρότερη πυκνότητα σε σχέση με τον αέρα και δεν δημιουργούνται στροβιλισμοί κατά την περιστροφή των πλατό όσο όταν ο δίσκος έχει αέρα.

Επίσης, με τη χρήση του ηλίου αυξήθηκε η πυκνότητα εγγραφής δεδομένων σε κάθε επιφάνεια, ενώ μειώθηκε η οπισθέλκουσα, η οποία δημιουργεί τριβές και θερμαίνει το δίσκο.

Ως αποτέλεσμα έχουμε μειωμένο θόρυβο και κατανάλωση, ενώ σε ένα τυπικό HDD drive 3,5 ιντσών μπορούν πλέον να χωρέσουν μέχρι και 7 platters αντί για 5 που είναι το όριο με τη συμβατική τεχνολογία.

Οι νέοι HGST Ultrastar He6, είναι οι πρώτοι σκληροί δίσκοι που έχουν χωρητικότητα 6 Terabyte και ταυτόχρονα, χαμηλότερο βάρος και κατανάλωση από τα συμβατικά μοντέλα 3,5 ιντσών, παρά το γεγονός ότι ενσωματώνουν 7 αντί 5 platter.

Διατίθενται σε SATA3 interface καθώς και σε SAS για χρήση σε data centers.

Περισσότερα, μπορείτε να δείτε εδώ.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home