Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



EASA: Έδωσε το ΟΚ για χρήση ηλεκτρονικών συσκευών εν πτήσει στην Ευρώπη


Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπλοΐας των ΗΠΑ (Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπλοΐας - Federal Aviation Administration) ανακοίνωνε στα τέλη του περασμένου μήνα πως επιτρέπει πλέον την χρήση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων μιας πτήσης. Οι διάφορες αεροπορικές εταιρείες αναμένεται πως θα εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη οδηγία μέχρι και τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, με τις Delta, JetBlue, United και US Airways να έχουν ήδη επιτρέψει την χρήση τέτοιου τύπου συσκευών στους επιβάτες τους, εφόσον αυτές βρίσκονται σε «Airplane Mode» ή έχουν απενεργοποιημένη τη δυνατότητα χρήσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Μετά την FAA, σειρά έχει και η Ευρώπη, με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA - European Aviation Safety Agency) να κάνει γνωστό πως θα ακολουθήσει τα χνάρια των Αμερικανών, προαναγγέλοντας πως στα τέλη Νοεμβρίου θα δημοσιεύσει τη σχετική οδηγία γύρω από την χρήση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων μιας πτήσης. Στις συσκευές αυτές συμπεριλαμβάνονται tablets, smartphones, e-readers και mp3 players, εφόσον αυτά βρίσκονται είτε σε «Flight Mode» είτε σε »Airplane Mode«.

Οι τρέχουσες οδηγίες επιτρέπουν την χρήση τέτοιου τύπου συσκευών εντός του αεροσκάφους, εξαιρουμένων των διαδικασιών τρεοχοδρόμησης, απογείωσης και προσγείωσης. Μεγαλύτερου μεγέθους συσκευές, όπως laptops, θα πρέπει να επιδεικνύονται κατά τη διάρκεια των προαναφερθέντων φάσεων. Οι οδηγίες του EASA θα είναι εφαρμόσιμες από ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, με την ίδια να ερευνά μακροπρόσθεσμα τρόπους για την πιστοποίηση χρήσης κινητών τηλεφώνων και για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της οδηγίας από τον EASA που θα λάβει χώρα στα τέλη του τρέχοντος μήνα, αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και από τις διάφορες αεροπορικές εταιρείες.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home