Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Microsoft & Facebook μαζί στο Internet Bug Bounty


Γελάει το σύμπαν η Microsoft η πρωταθλήτρια κόσμου στις μαύρες τρύπες και τα bug, ενώνει τις δυνάμεις της με το Facebook για να ανακαλύψουν προβλήματα και κενά ασφαλείας στις σημαντικότερες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Internet.

Στην προσπάθεια αυτή ανακοίνωσαν την δημιουργία ενός project για "κυνηγούς" διαδικτυακών bug με την ονομασία HackerOne.

Ο νέος θεσμός θα βραβεύει τους ερευνητές κενών ασφαλείας για προβλήματα στα PHP, OpenSSL, Apache και άλλες τεχνολογίες και πρώτυπα που χρησιμοποιούνται στο Internet.

Oι αμοιβές θα ξεκινούν από 300 δολάρια και θα φτάνουν έως και τα 5.000 δολάρια ανάλογα με τη σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος που θα εντοπιστεί.

Εθελοντές από το Facebook, την Microsoft και την Google θα σχηματίσουν μια επιτροπή που θα κρίνει τις επισημάνσεις των διαγωνιζόμενων.

Αυτή η συνύπαρξη δε θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν, όπως αναφέρει και ο επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, Alex Rice: “Aν και είμαστε σκληροί ανταγωνιστές… οι ομάδες που ασχολούνται με την ασφάλεια δεν θα πρέπει να είναι. Ανταγωνιστές μας θα πρέπει να είναι οι κακοί”, δήλωσε.

H άποψή μας ας κοιτάξει πρώτα η microsoft να μπαλώσεις τις τρύπες στο λειτουργικό της και ας αφήσει το Internet στην ησυχία του.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home