Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



NSA: Κατασκόπευε μέσω Angry Birds


Νέα δημοσιεύματα των New York Times και Guardian αποκαλύπτουν πως η NSA και αντίστοιχη Βρετανική MI6, κρυφάκουγαν με χρήση δημοφιλών mobile εφαρμογών σαν το Angry Birds, για να συλλέγουν πλήθος στοιχείων από τις συσκευές των χρηστών, σαν την ηλικία, τοποθεσία, φύλο και σεξουαλικές προτιμήσεις.

Οι "αποκαλύψεις" βασίζονται στα απόρρητα έγγραφα που έδωσε ο Edward Snowden, και περιγράφουν λεπτομερώς τις προσπάθειες συλλογής στοιχείων από τις ευάλωτες εφαρμογές, με μια από αυτές όπως περιγράφεται να συλλέγει και να στέλνει αν ο κάτοχος της συσκευής είναι swinger, με τις πληροφορίες να προέρχονται από το user profile του.



Και οι 2 υπηρεσίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το Google maps που είναι εξαιρετικά ακριβές και μπορεί να αποστείλει την ακριβή θέση του χρήστη.


It effectively means that anyone using Google Maps on a smartphone is working in support of a GCHQ system,” reads a secret 2008 report by the NSA's sister spy agency.
[via] 

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home