Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Gis Weather: Ένα προσαρμόσιμο widget καιρικών προβλέψεων

Screenshot-5

To Gis Weather, είναι ένα ανοιχτού κώδικα λογισμικό διαθέσιμο για Linux και Windows και πρόκειται για ένα widget με καιρικές προβλέψεις σε βάθος μιας εβδομάδας. Ελαφρύ και πολύ γρήγορο, είναι πλήρως παραμετροποίησιμο και με ένα χρηστικό αποτέλεσμα, δίνοντας όλες τις σχετικές μετεωρολογικές ενδείξεις σε ένα καλαίσθητο παραθυράκι που μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε όποιο σημείο της επιφάνειας εργασίας μας θέλουμε.

Εγκατάσταση του Gis Weather:

Αρκεί να το κατεβάσετε από την download page του, για το λειτουργικό σας σύστημα:

Σε Linux μόλις κατέβει, θα το αποσυμπιέσετε, μετακινήστε αυτόν τον φάκελο όπου θέλετε και μετά θα κάνετε Εκτελέσιμο το αρχείο: gis-weather.py (δεξί κλικ επάνω του > Ιδιότητες > Δικαιώματα και επιλέξτε να είναι Εκτελέσιμο).
Κατόπιν το τρέχετε με διπλό κλικ στο εκτελέσιμο πλέον αρχείο.
Αυτό θα δουλέψει σε όλες τις Linux διανομές κανονικά, μα αν θέλετε, για Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές διαθέτει και έτοιμο DEB πακέτο (διπλό κλικ επάνω του μόλις κατέβει): 
[DOWNLOAD]

Χρήση του Gis Weather:

Μολις το τρεξετε για πρώτη φορά, θα σας ζητήσει να ορίσετε μια πόλη (μπορείτε και πιο πολλές), για να σας δείχνει τις προβλέψεις:
Screenshot-1
Θα πάτε πρώτα στην σελίδα του gismeteo, θα κάνετε αναζήτηση την πόλη (ή πόλεις) που θέλετε και θα επικολλήσετε τα τελευταία νούμερα από το url της, στο αντίστοιχο πεδίο της εφαρμογής (City Code). Για παράδειγμα, το url της Αθήνας, είναι αυτό:
http://www.gismeteo.com/city/daily/3673
Θα κάνετε copy-paste, μόνο το:
3673
πατήστε το κουμπάκι: Add και αμέσως η πόλη με τις αντίστοιχες ημερήσιες ενδείξεις και τις υπόλοιπες καιρικές πληροφοριες, θα εμφανιστεί. Με δεξί κλικ επάνω του, έχετε πρόσβαση στις βασικές επιλογές διαμόρφωσής του, καθώς και στις ρυθμίσεις του, απ’ όπου μπορείτε να το παραμετροποίησετε όπως θέλετε:
Screenshot-6
Screenshot-3Screenshot-4

Ανάμεσα στα άλλα, από τς ρυθμίσεις του, θα μπορέσετε να επιλέξετε και την αυτόματη έναρξη, με το που ανοίγετε το desktop σας.

[via]

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home