Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Διέρρευσαν 5 εκατομμύρια κωδικοί του Gmail


Σε ένα φόρουμ σχετικό με το Bitcoin από τη Ρωσία, διέρρευσαν 5 εκατομμύρια κωδικοί του Gmail, αλλά οι χρήστες δεν πρέπει να ανησυχούν.

Πιο αναλυτικά, στο forum btcsec.com αναρτήθηκαν 4,93 εκατομμύρια λογαριασμοί Gmail μαζί με τον κωδικό τους, με τη Google να δηλώνει ότι δεν έχει παραβίαση των συστημάτων της.

Το αρχείο που δημοσιεύθηκε και στη συνέχεια αποσύρθηκε, σύμφωνα με τους admins του site, πάνω από το 60% των λογαριασμών είναι εγκυροι.

Ωστόσο, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Mashable, ο λογαριασμός Gmail του, εμφανίστηκε στη λίστα, αλλά με έναν αρκετά παλιό κωδικό που είχε να χρησιμοποιήσει χρόνια. Ήδη και άλλα sites επιβεβαιώνουν, ότι ενδεχομένως η λίστα να περιέχει κωδικούς που δεν χρησιμοποιούνται ακόμα, ενώ κάποιοι έκαναν λόγο ότι πρόκειται για στοιχεία που βρίσκονται σε sites τρίτων.

Δηλαδή κάποιοι έκαναν εγγραφή σε ένα site με το Gmail τους και χρησιμοποίησαν ένα κωδικό, και τελικά αυτός ο κωδικός διέρρευσε στη λίστα.

Ό,τι και να ισχύει τελικά, οι χρήστες θα ήταν καλό να αλλάξουν τον κωδικό τους στο Gmail, ενώ ενδείκνυται να χρησιμοποιήσουν το 2-step verification που τους προσφέρει η Google.

Για να δείτε αν έχει εκτεθεί ο λογαριασμός σας δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το επίμαχο txt αρχείο ή να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο


https://isleaked.com/results/en


[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home