Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Microsoft vs Google γιατί γνωστοποίησε κενό ασφαλείας στα Windows 8.1



Η Microsoft καταγγέλλει ότι η Google ήξερε για το security patch που θα διέθετε. Πριν από μία εβδομάδα περίπου, η Google δημοσίευσε πληροφορίες για ένα κενό ασφαλείας στα Windows 8.1.

Η δημοσίευση έγινε μέσω του project Zero της Google, το οποίο έχει στόχο την εύρεση κενών ασφαλείας σε διάφορες εφαρμογές.

Το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε έναν απλό χρήστη να αποκτήσει δικαιώματα διαχειριστή (administrator). Αυτό ωστόσο αφορά περισσότερο εταιρικά περιβάλλοντα, παρά οικιακούς χρήστες.

Το bug ήταν γνωστό στη Microsoft αρκετούς μήνες πριν την δημοσίευση της Google. H Google λέει ότι η δημοσιοποίηση έγινε γιατί καθυστερούσε η επιδιόρθωσή του.

Η Microsoft ωστόσο περνά στην αντεπίθεση. Λέει πως η Google ήξερε ότι είχε δρομολογηθεί η επιδιόρθωση του συγκεκριμένου κενού ασφαλείας και μάλιστα η δημοσίευση για το bug έγινε 2 μέρες πριν τη διάθεση του security patch.

Επίσης, είχε ζητήσει από την Google να μην προχωρήσει στη σχετική δημοσίευση για το bug, ενώ μέσω του Chris Betz τονίζει ότι η ασφάλεια των χρηστών είναι στις προτεραιότητες της εταιρείας.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home