Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ο Chrome προειδοποιεί για websites με επικίνδυνο software


H Google αυξάνει τα μέτρα προστασίας κάτω από την ομπρέλα του SafeBrowsing υιοθετώντας την προβολή προειδοποιητικών μηνυμάτων, μέσω του Chrome, για sites τα οποία μπορεί να σας παρασύρουν να εγκαταστήσετε προγράμματα που θα επηρεάσουν την εμπειρία σας online.
To χαρακτηριστικό αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις του Chrome.

Ο Chrome ήδη έχει αρχίσει να μπλοκάρει downloads που μπορούν να κάνουν αλλαγές στο υπολογιστή σας, αλλάγες τις οποίες μπορεί να μην περιμένετε.

Τέτοιες είναι η τροποποίηση της home page, ή και άλλων ρυθμίσεων στον browser.

Επιπρόσθετα, η Goοgle μειώνει το ranking στα αποτελέσματα αναζήτησης σελίδων με ανεπιθύμητο software, ενώ απενεργοποιεί τις διαφημίσεις Google.


Τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί ένα πρόγραμμα ως ανεπιθύμητο είναι, να είναι παραπλανητικό, να επηρεάζει το σύστημα του χρήστη με απροσδόκητους τρόπους, να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, να συλλέγει ή να μεταδίδει προσωπικές πληροφορίες χωρίς τη γνώση του χρήστη, να είναι συνδυασμένο με άλλο λογισμικό και η παρουσία του να μην αποκαλύπτεται.

Ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τα ανεπιθύμητα προγράμματα η Google παρέχει σε αυτή τη σελίδα.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home