Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



H Google ελέγχεται για μονοπωλιακές πρακτικές στη Ρωσία

Η Yandex είναι η μεγαλύτερη ρωσική μηχανή αναζήτησης, η οποία στρέφεται εναντίον της Google για ζητήματα μονοπωλίου.

Η Yandex ζήτησε από τη ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία [FAS] να ελέγξει τις παραβιάσεις της Google, όσον αφορά μονοπωλιακές στρατηγικές στη χώρα.

Η FAS δήλωσε ότι θα εξετάσει την αίτηση της Yandex για τον έλεγχο των παραβιάσεων του ρωσικού νόμου από την Google μέχρι τα μέσα Μαρτίου.
H Goolge έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί το Android για την προώθηση της δικής της υπηρεσίας αναζήτησης, αλλά η ίδια τονίζει ότι οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιούν όποια υπηρεσία επιθυμούν.

Επίσης, η Google υπογραμμίζει ότι μπορεί να υπάρξει Android χωρίς Google προϊόντα, ενώ δεν επεμβαίνει στους κατασκευαστές Android συσκευών ώστε να έχουν υποχρεωτικά εφαρμογές της Google.

Ενδεχομένως, αυτή η "επίθεση" της Yandex στην Google έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ρώσικη εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες όταν προσπάθεια της να πείσει τους κατασκευαστές για την προεγκατάσταση εφαρμογών της στις συσκευές του Android.

[via]

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home