Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ντροπαλό με τα φλας το Raspberry Pi 2

Ο Raspberry Pi2 photo

To Raspberry Pi 2 όταν ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες, αρκετά νωρίτερα από την αρχικά αναμενόμενη ημερομηνία, προκάλεσε αίσθηση. Δικαιολογημένα, καθώς ο Raspberry Pi2 είναι ένας πολύ μικρός υπολογιστής με πολύ χαμηλή τιμή, για τον οποίο η Microsoft θα φροντίσει να είναι συμβατός με τα επερχόμενα Windows 10.
Όμως, ο Raspberry Pi 2, ο οποίος λόγω των χαρακτηριστικών του είναι μία πολύ καλή λύση για χρήση σε τεχνολογικά projects και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, παρουσιάζει ένα παράξενο πρόβλημα.
Όταν το εσωτερικό της συσκευής φωτογραφηθεί με συγκεκριμένου τύπου κάμερα, τότε κρασάρει και επανεκκινεί.

Το πρόβλημα διαπιστώθηκε κατά τη φωτογράφιση του Raspberry Pi2 με το Samsung Galaxy K Zoom, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οποίου όπως φαίνεται, δίνουν και την απάντηση στο περίεργο πρόβλημα. Το φωτογραφικό smartphone K Zoom είναι εξοπλισμένο με ένα ιδιαίτερα ισχυρό flash Xenon, τoυ οποίου η λάμψη επιδρά σε ένα chip του Raspberry Pi2, στο U16, και προκαλεί το κρασάρισμα και την επανεκκίνηση του μικρού υπολογιστή. Το πρόβλημα είναι πιθανό να δημιουργείται και με χρήση άλλων φωτογραφικών μηχανών με ισχυρό φλας, οπότε πριν την αποτύπωση των πειραματισμών σας καλό είναι να έχετε προβλέψει συνθήκες για λήψη χωρίς χρήση φλας.
To Samsung Galaxy K Zoom διαθέτει ένα ισχυρό flash Xenon photo
To Samsung Galaxy K Zoom διαθέτει ένα ισχυρό flash Xenon.

Το πρόβλημα δεν παρατηρείται με το προηγούμενο μοντέλο της Raspberry, το Pi.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home