Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η Nokia πούλησε τους Here Maps σε γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες



Η Nokia και επισήμως ανακοίνωσε την εξαγορά των χαρτών της, Here Maps, από μία κοινοπραξία γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, που περιλαμβάνει τις Audi, BMW και Daimler [Mercedes].
Η εξαγορά θα κοστίσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες το ποσό των 2,8 δισ. δολαρίων.
Κάθε εταίρος της κοινοπραξίας θα έχει ίσο ποσοστό και κανένας δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ενώ φαίνεται πως θα επενδύσουν και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στόχος είναι η αξιοποίηση των Here Maps από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, κατασκευάζοντας νέα οδηγικά συστήματα.
Τέλος, μετά την εξαγορά του τμήματος Here Maps, η Nokia θα αποτελείται από τα Nokia Networks and Nokia Technologies.
Ο τομέας Nokia Networks θα είναι ο τομέας της εταιρείας που θα συνεχίζει να ασχολείται με δικτυακές υπηρεσίες, έρευνα και ανάπτυξη, ενώ θα εξελιχθεί επιπλέον στις αρχές του 2016, όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά της Alcatel-Lucent.
Ο τομέας Nokia Technologies θα παρέχει ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας και αδειοδότηση σε συσκευές για την κυκλοφορία αυτών με άλλους συνεργάτες.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home