Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Samsung και Google θα προσφέρουν μηνιαίες αναβαθμίσεις ασφαλείας


Android-5-0-Lollipop

Η Samsung ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εκδίδει συχνότερα ενημερώσεις και διορθώσεις ασφαλείας που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα Android που χρησιμοποιεί στα smartphones της.
Η εν λόγω ενέργεια έρχεται σαν αντίδραση στην πρόσφατη ευπάθεια StageFright που ανακαλύφθηκε στις συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android 2.2 και νεώτερο. Έτσι, για να αντιμετωπιστούν ανάλογες μελλοντικές καταστάσεις η Samsung σκοπεύει να εκδίδει αναβαθμίσεις ασφαλείας over-the-air, μία φορά το μήνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Samsung, η εταιρεία συνεργάζεται με τους παρόχους ώστε να διορθωθεί άμεσα η ευπάθεια StageFright, η οποία μπορεί να επιτρέψει σε hackers να πάρουν τον έλεγχο μίας συσκευής μέσω ενός «μολυσμένου» MMS.
Αντίστοιχα, η Google, δημιουργός του λειτουργικού Android, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει και αυτή μηνιαίες αναβαθμίσεις ασφαλείας για τη σειρά συσκευών Nexus, ενώ θα συνεχιστούν παράλληλα και οι εκδόσεις ενημερώσεων που αφορούν το σύνολο των χρηστών του λειτουργικού συστήματος.
Το πρώτο security patch της Google αφορά τα Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 και Nexus Player, διορθώνοντας την ευπάθεια StageFright. Όπως ανέφερε η εταιρεία, οι συσκευές Nexus λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας «για τρία έτη από την αρχική διαθεσιμότητα της συσκευής ή για 18 μήνες από την τελευταία πώληση της συσκευής μέσω του Google Store».

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home